Agović povodom Ramazana: Budimo dobri jedni prema drugima

Samir Agović

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana predsjednik opštine Petnjica, gospodin Samir Agović, u ime Lokalne uprave i u svoje lično ime, upućuje gradjanima Islamske vjeroispovijesti u zemlji i dijaspori čestitku sljedeće sadržine:

Sinoć nam je počeo sveti mjesec, Ramazan, koji simbolizuje molitve, mir, toleranciju, solidarnost, dobrotu, praštanje i bliskost sa Svevišnjim gospodarom. Tokom ovog mjeseca svaki od vjernika, pored lične požrtvovanosti i duhovnog mira, ispoljava duh solidarnosti i tolerancije u odnosu na druge.

Samir Agović

Kako je ovo najodabranijiji mjesec za pripadnike Islamske zajednice, želim svim pripadnicima Islamske vjeroispovijesti mir, slogu i ljubav prema bližnjima. Ujedinimo naša srca, budimo dobri jedni prema drugima, bez obzira na to da li smo jedni drugima, porodica, prijatelji ili komšije.

Posvetimo se njegovanju opšteg dobra u svakom trenutku, ali posebno u ovom veličanstvenom, blagdanskom mjesecu. Prevazidjimo sve naše razlike, bez obzira kakve su one prirode, i sve nesporazume koji nas udaljavaju. Neka ovaj mjesec svima donese mir u duši i sreću u srcu. Uz zajedničke iftare i molitve, velikodušno gradimo nove puteve koji nas spajaju u dobroti. Dobročinstvom i solidarno sa onima koji imaju manje.

Želim da Ramazanski post sve nas ojača i da provodimo svi dane u miru, ličnoj i porodičnoj sreći. Ramazan Serif Mubarek Olsun.