(VIDEO) ADIS DURAKOVIĆ: U PETNJICI ĆE SE GLASATI NA 18 BIRAČKIH MJESTA, PRAVO GLASA IMA 6.255 BIRAČA

Predsjednički izbori će se održati u nedelju 19. marta.  U Petnjici će se glasati na 18 biračkih mjesta. Prema popisu kojim raspolaže Opštinska izborna komisija, broj upisanih birača koji mogu ostvariti glasačko pravo na teritoriji Opštine Petnjica iznosi 6.255 birača.

“Novina za ove izbore su, biračko mjesto Kruščica, koje je zbog tehničke nemogućnosti da se u njemu održe izbori, premješteno i to biračko mjesto će biti u prostorijama OŠ u Savin Bor. Što se tiče postupka glasanja, to smo danas pojasnili na instruktažama koje su bile organizovane za predsjednike i članove biračkih odbora. Ja se nadam da će 19. mart proteći onako kako treba da bude, jer su izbori praznik demokratije da svako iskaže demokratsko pravo i da će nadležne komisije biti na visini zadatka. Što se tiče rada OIK,  biće transparentan. Plan je da se obiđu birački odbori i da se nepravilnosti, ukoliko postoje riješe i otklone. OIK će tog dana biti servis građanima Petnjice, a takođe na dan izbora osim domaćih posmatrača u Petnjici će boraviti i strani posmatrači” kazao je Adis Duraković predsjednik Opštinske izborne komisije

Takođe juče se u sali SO Petnjica održala obuka za predsjednike biračkih mjesta, prezentacija i rukovanje izbornim materijalom.

ERIS BABAČIĆ