Matematičko takmičenje “Kengur bez granica“ ponovo će okupiti crnogorske đake

Matematičko takmičenje “Kengur bez granica“ održaće se 25. marta ove godine, a namijenjeno je učenicima od trećeg razreda osnovne do trećeg razreda srednje škole. Prijave za učešće otvorene su početkom marta i trajaće do 17. marta ove godine.

Ovogodišnje takmičenje održaće se u Glavnom gradu Podgorica, kao i u opštinama, Nikšić, Bijelo Polje, Pljevlja, Kolašin, Sutomore, Ulcinj, Kotor, Herceg Novi, Golubovci, Rožaje, Žabljak, Tuzi i Cetinje. Planirane lokacije su 25 osnovnih i srednjih škola koje su se prijavile kao domaćini takmičenja.

U susret Kengur takmičenju, organizovane su online radionice kako bi se učenici što kvalitetnije pripremili. Radionice su potpuno besplatne i nije potrebna prethodna prijava, a realizuju se utorkom i srijedom od 18:00 do 19:30 sati.

Ovo matematičko takmičenje već je postalo popularno među djecom, njihovim nastavnicima i roditeljima u Crnoj Gori, a ponosni smo što je za učešće ove godine već do sada prijavljeno oko 600 učenika iz osnovnih i srednjih škola širom naše zemlje. Naše dosadašnje iskustvo pokazalo je sjajne rezultate kada je riječ o angažovanosti učenika u rješavanju matematičkih problema, uz upotrebu logičkog razmišljanja i mašte.

Takmičenje „Kengur bez granica“ održava se od devedesetih godina prošlog vijeka i veoma je popularno u svijetu, uključujući i sve zemlje u našem regionu. Nakon održanog pilot takmičenja 2021. godine, organizator, na kom je učestovavalo 1070 takmičara, NVO Tinker je po ubrzanom postupku, postao aktivna članica Asocijacije Kengur bez granica. Cilj je promocija pozitivnog doživljaja matematike, kao i edukacija na zanimljiv i kreativan način.

Sve informacije o aktivnostima koje NVO Tinker sprovodi u susret takmičenju 25. marta, pravovremeno se objavljuju na zvaničnom sajtu: kengur.me