PETNJICA ZA POMOĆ GRAĐANIMA TURSKE I SIRIJE: Prikupljeno 8.406 eura, garederoba, ćebad, sredstva higijene…

Da je Petnjica grad solidarnosti i humanosti govori i činjenica da je u prvoj fazi prikupljanja novčanih sredstava i humanitarne pomoći za građane Turske i Sirije, prikupljena značajna količina sredstva higijene, garderobe, ćebadi… dok je Opština Petnjica u kratkom vremenskom periodu u saranji sa Medžlisom Islamske zajednice Petnjica prikupila 8.406 eura novčane pomoći.

Sama akcija je naišla na dobar odaziv kako građana, tako i uposlenih u Opštini Petnjica, odbornika u SO Petnjica i srednjoškolci SMŠ Petnjica su hteli da daju svoj doprinos ovoj akciji i prikupili određena novčana sredstva.

Medžlis Islamske zajednice Petnjica – 2.476eura

Opština Petnjica – 2.000eura

Odbornici SO Petnjica – 1.450 eura

Građani Petnjice – 1030 eura

Zaposleni u Opštini Petnjica – 950 eura

SMŠ Petnjica – 350 eura

Centar za kulturu Petnjica – 150 eura

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je istakao zahvalnost svim učesnicima u ovoj akciji, nevladinom sektoru, pojedincima, grđanima i svim institucijama na ovakvom odzivu,

,,Iskazana je zaista velika humanost prema ljudima koji su ugroženi i kojima je potrebna pomoć. Svjedočimo svi o kakvoj tragediji se radi na prostoru Turske i Sirije, naši građani pored novca kojeg su prikupili tokom trajanja ove akcije u visini od 8.406 eura , ali je osim novca prikupljeno i razne humanitarne pomoći u vidu: posteljine, sredstava higijene, garderobe, hrane tako da je danas pomoć već otpremljena prema medresi u Tuzima i želim ovom prilikom da se zahvalim gospodinu Ernesu Muratoviću koji je ustupio svoj kombi za prevoz ovih paketa. Želim da se zahvalim i Medžlisu Islamske zajednice Petnjica koji su takođe vrlo aktivni bili u ovoj akciji i oni su prikupili 2.476 eura, Opština Petnjica je izdvojila 2.000 eura iz svog budžeta, građani Petnjice 1030 eura, odbornici su idzvojili 1.450eura, zaposleni u opštini 950eura, Srednja mješovita škola 350 eura, Centar za kulturu 150eura od zaposlenih i to je ukupno kako sam i kazao 8.406 eura. Još jednom svima zahvaljujem i da pošaljem poruku da je Petnjica još jednom pokazala humanost, kao i njeni građani”

ERIS BABAČIĆ