PETNJICA: Održano predavanje za radnike o protivpožarnoj zaštiti

Po školskom planu jednom godišnje se vrši obuka zaposlenih u školskim ustanovama po pitnaju protivpožarne zaštite, obuka za rukovanje vatrogasnim aparatima i hidrantskom mrežom, pa je tako u JUOŠ ,,Mahmut Adrović“ organizovano predavanje za zaposlene u svim školama na teritoriji Opštine Petnjica.

Predavač na ovu temu u OŠ,,Mahmut Adrović“ bio je komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Berane, Mikica Korać koji je kazao za naš portal da je Služba zaštite i spašavanja Opštine Berane opremljena za kontrolu vatrogasnih aparata i hidranske mreže.

,,Služba zaštite i spašavanja Opštine Berane je opremljena za kontrolu protivpožarnih aparata i hidrantske mreže, tu su momci koji šestomjesečno prate ispravnost aparata u školama na teritoriji Opštine Petnjica i ne samo tu već na čitavoj teritoriji Crne Gore, jer se šestomjesečno na teritoriji države vrši kontrola vatrogasnih aparata i hidranske mreže, a jednom godišnje u javnim ustanovama se vrši obuka zaposlenih po pitanju protivpožarne zaštite. Danas smo imali obuku po pitanju upotrebe vatrogasnih aparata i hidranske mreže“ zaključio je komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Berane.

ERIS BABAČIĆ