PREDSTAVNICI ZK „BIHOR“ IZ LUKSEMBURGA POSJETILI AMBASADU R. TURSKE

Predsjednik UO ZK „Bihor“ Hamdija M. Rastoder i glavni i odgovorni urednik revije Bihor Faiz Softić posjetili su 10. februara Ambasadu R. Turske u Luksemburgu. Tom prilikom razgovarali su sa službenicama Ambasade o toku akcije prikupljanja pomoći unesrećenim u strašnom zemljotresu koji je pogodio njihovu zemlju.

Službenici ambasade su istakli da se pomoć za ugrožene dostavlja danima u kontinuitetu, da se prijavio veliki broj volontera koji rade na razvrstavanju i pakovanju pomoći, te da se već pojavljuje problem skladištenja pomoći.

Među ostalim volonterima, u ovoj akciji je uključen i jedan broj djevojaka, kćerki doseljenika iz Crne Gore u Luksemburgu, koje danima neumorno rade na sortiranju i pakovanju. Osim njih, na licu mjesta je zatečen i jedan broj doseljenika iz Crne Gore koji su se takođe angažovali u dostavi najpotrebnijih artikala pomoći, kao što su kartoni za pakovanje, dječja hrana, konzerve…

Ovom prilikom dvojica predstavnika ZK „Bihor“ obavijestili su zvaničnike Ambasade da su članovi ovog udruženja i njihovi prijatelji sakupili već blizu 20. 000€ pomoći i da se akcija prikupljanja nastavlja do 17. februara.

ZK Bihor je po ko zna koji put pokazao visok stepen empatije i razumijevanja kada su u pitanju unesrećeni elementarnim nepogodama i drugim nesrećama.

Bila je ovo prilika da se Rastoder i Softić upišu u knjigu žalosti a jedan od njih je napisao:
„Bratski narode Turske i Sirije, niste sami!“

F. Softić