(VIDEO) MELE AJDARPAŠIĆ, KROZ SATIRIČNE STIHOVE ORGANIZOVAO NAGRADNU IGRU: JAGNJE, TEGLA MEDA, KAJMAK I 10 KG SIRA U RUKAMA POBJEDNIKA

Ispred prostorija Radija Petnjice su podijeljene nagrade pobjednicima takmičenja koje je organizovao Mehmed Mele Ajdarpašić, ugledni poljoprivrednik iz Vrševa, koji se bavi stočarstvom dugi niz godina.

Naime, on je na šaljiv način, kroz par stihova najavio takmičenje u okviru vajber grupe “Farmeri sa Bihora”, koja je poznata po brojnim aktivnostima, kao i promociji Opštine Petnjice i poljoprivrede u Bihoru.

Nagradna igra je počela prije nekoliko dana, a svrstana je u tri kategorije i za sve tri obezbijeđene su nagrade najboljima:

– Takmičar koji pogodi tačan ili približan broj njegovog stada ovaca za nagradu dobija jagnje

– Takmičar koji pogodi koliko tačno ili približno teži njegov pas, nagrađen je sa “teglom kajmaka i teglom meda od vašeg Mehmeda”

– Takmičar koji približno pogodi površinu njegovog tora gdje su smještene ovce, nagrađen je sa 10 kg sira.

Da se radi o veoma neobičnoj i zanimljivoj nagradnoj igri, govori i odaziv takmičara i samo interesovanje, a njegov video na facebook stranici broji preko 15.000 pregleda.

U prvoj kategoriji, koliko Melovo stado broji ovaca, najbliži tačnom rezultatu je bio Ilhad Ile Rastoder koji je rekao da ono ima 185 ovaca, a tačan odgovor je bio 187 i kao nagradu preuzeo jagnje.

U drugoj kategoriji na pitanje koliko kilograma teži Melov pas, Kangal, najbliži sa odgovorom je bio Amel Agović rekavši da pasi ima 75 kg i kao nagradu dobio je 1kg kajmaka i 1kg meda.

Treća nagrada, na pitanje površine tora u kojem je smješteno stado je otišla u ruke Alisa Adrovića, 10 kg sira.

Svi pobjednici su saglasni da se radi o veoma zabavnom takmičenju i da je bilo čast učestvovati u jednoj ovakvoj nagradnoj igri, koju je u djelo sproveo Mele Ajdrpašić. On je tom prilikom za naš portal kazao da je pokušao na ovaj način da kroz humor i šalu nasmije građane, kako u Petnjici tako i u dijaspori, a ujedno i uruči skromne nagrade pobjednicima.

,,Pokušao sam na ovaj način da predstavim naš Bihor u što ljepšem izdanju, kao i to da naša dijaspora ima nešto lijepo i humoristično da vidi sa ovih načih divnih prostora. Odlučio sam da to bude kroz ovaj vid takmičenja. Hvala svim učesnicima i svim prijateljima. Želio bih da ovakvih takmičenja bude više. Takođe, želim da poselamim našu dijasporu, koja nas prati, koja nam pomaže”.

Još jedna uspješno realizovana nagradna igra u vajber grupi ,,Farmeri sa Bihora”, a ujedno i još jedna lijepa priča iz Petnjice za koju je zaslužan Mehmed Mele Ajdarpašić.

ERIS BABAČIĆ