PETNJICA: LOKALNA UPRAVA INICIRALA PRIKUPLJANJE SREDSTAVA ZA POMOĆ GRAĐANIMA TURSKE I SIRIJE

Lokalna uprava inicira prikupljanje sredstava za pomoć stradalima usljed zemljotresa u Turskoj i Siriji, koji je prouzrokovao nezapamćenu humanitarnu katastrofu.

“Ovim putem upućujemo apel i molbu svim državnim institucijama, javnim ustanovama, NVO organizacijama i ostalim pravnim licima, kao i svim humanim ljudima da se solidarišu i svojim učešćem daju doprinos u akciji prikupljanja pomoći Turskoj i Siriji.
Na preporuku Ambasade Turske, ono što je najurgentnije sada donirati jeste novac. Takođe, od koristi mogu biti i neke od sljedećih potrepština:
Topla ćebad, posteljina, hrana, nova (nekorišćena) garderoba, higijenska sredstva za djecu i ostale osnovne životne namirnice.
Naglašavamo da će u petak, u 14h u prostorijama Opštine Petnjica, biti organizovano neposredno doniranje gdje će svi zainteresovani, humani ljudi imati mogućnost prilaganja. Istoga dana, od strane Opštine Petnjica, odbornika SO Petnjica i zaposlenih u Opštini biće uplaćena sredstva na žiro račun koji će za tu namjenu odrediti Ambasada Turske.
Takođe, ovom prilikom želimo da pozovemo i našu dijasporu da se uključi u ovu akciju i u skladu sa svojim mogućnostima pruži neophodnu pomoć kako bismo, zajednički, što više doprinijeli prevazilaženju nedaća tamošnjeg stanovništva”, saopšteno je iz lokalne uprave.

Žiro račun banke, koji je Ambasada Turske odredila za ovu namjenu:
575-1900-48
ZIRAAT BANKA