BIZNIS AGRO KLUB: MELJO MURATOVIĆ, POVRATAK U ZAVIČAJ UZ RAZVOJ SEOSKOG DOMAĆINSTVA

Meljo Muratović

Da Meljo Muratović nije zaboravio rodni kraj ni nakon trideset godina u dijaspori tačnije Luksemburgu, govori i činjenica sa koliko ljubavi, emocija i ulaganja je izgradio kutak za sebe i svoje prijatelje u Johovoj vodi. Izgradnja ovog kompleksa je započeta 2016. godine i sada osim uređene vikendice posjeduje i bungalov, a u planu je izgradnja još četri bungalov-a i završni radovi na bazenu.

Seosko domaćinstvo je izgrađeno u etno stilu, svojevrsni autentični muzej, eksterijer krasi drvo spolja i prelijepa terasa, sa koje se pruža pogled na okolne planine, dok enterijer i unutrašnjost je ispunjena suvenirima i eksponatima specifičnim sa naših prostora, od kojih su neki stari i preko 100 godina, a može da primi šest osoba, dodatni dio koji je urađen može da primi još četri osobe.

Ono što je sigurno sami ambijent kako spolja tako i unutra nikog neće ostaviti ravnodušnim, a komisija Ministarstva turizma za kategorizaciju dodijelila je ovom seoskom domaćinstvu najbolju ocjenu od tri zvjezdice.

Meljo nam je saopštio koji su njegovi naredni koraci, kao i kada je predviđeno samo otvaranje.

,,Prve korake sam napravio ovdje, zatim sam se preselio u Berane, iz Berana u Podgoricu pa onda za Luksemburg i evo iz Luksemburga ponovo se vratio Johovu vodu. Naredni koraci su završetak bazena i izgradnja još četri bungalova kao i slikarska galerija, a svečano otvaranje bi trebalo da bude početkom ljeta ove godine”, kaže Meljo.

Direktor turističke organizacije Petnjica Rešad Muratović je kazao za naš portal da mu je bilo zadovoljstvo posjetiti ovo domaćinstvo i uvjeriti se da je ovaj rad vrijedan pažnje.

,,Bilo je zadovoljstvo vidjeti da je ovo domaćinstvo jedna ozbiljna priča koju će posjetioci imati priliku tek da otkriju, kao i to sa koliko energije i ljubavi prema svom zavicaju nas domacin to sve stvara. Naša uloga u narednom periodu ce se odnositi na promociju svih 6 seoskih domacinstava na podrucju naše opštine, a konkretno ćemo raditi na izradi info tabli za nekoliko seoskih domacinstava kao i na pripremi kataloga za svih 6 domaćinstava kako bi objedinili na jednom mjestu turističku ponudu za ovaj vid turizma.

Vjerujem da će u narednom periodu posjetioci prepoznati posebnosti naše opštine te da ce ovaj oblik turizma još vise zaživjeti čemu će i Turistička organizacija i Opština Petnjica dati punu podršku”, zaključio je Muratović.

 

 

Projekat Biznis Agro Klub podržan je od strane Ministarstva kulture i medija.

 

 

 

 

ERIS BABAČIĆ