TRIBINA “PETNJICA NAS ZOVE” 10. FEBRUARA

U cilju promocije Bošnjačkog kulturnog stvaralaštva i upoznavanja sa Bihorskom kulturom održaće se tribina pod nazivom “Petnjica nas zove” u organizaciji Hidajeta Ćemana 10.02.2023 godine. sa početkom od 18.00 h u Bošnjacko kulturnom Centru Sandžak Petnjica.

Ekipa Radija Petnjica je razgovarala sa organizatorom Hidajetom Ćemanom koji je istakao da ne smijemo zaboraviti svoju tradiciju.

,,Kultura Bošnjačkog naroda je veoma bogata, ali moramo raditi na tome da je očuvamo i otrgnemo od zaborava sve naše običaje po kojima smo poznati širom Balkana. Zbog toga smo, uz podršku Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava riješili da realizujemo ovaj projekat pod nazivom ,,Petnjica nas zove” a sve u cilju promovisanja naše kulturne baštine. Što se više budemo posvetili očuvanju naše tradicije, vjerujem da će nam i budućnost biti svjetlija”, kazao je Ćeman.

Učestvuju: profesor istorije i geografije u penziji Arslan Avdo Korać, Enko ef. Korać, prof. Mirsad ef. Hadrović, istoričar Edis Smailović.

Projekat je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava.