PETNJICA: VODA UGROZILA PUTEVE, U OPŠTINI VIŠE OD 15 KLIZIŠTA, LOKALNA UPRAVA ČEKA POMOĆ VLADE

Nevrijeme koje je zahtvatilo petnjičku opštinu prethodnih dana uslovilo je izlivanje Popče, Lješnice, Vrbičke rijeke…, a kao posljedica svega toga su oštećeni putevi klizištima i odronima.

Tim za vanredne situacije obišao je ugrožena područja i puteve.

,,Evidentno je oštećenje lokalnih puteva na putnim pravcima Petnjica-Azane u mjestu Godočelje/Palamari, na kojem je došlo do pojave klizišta, što otežava saobraćaj i bezbjednost učesnika u saobraćaju“, kazali su iz te službe.

Takođe je ugrožen putni pravac u Lagatorima, od zgrade osnovne škole “Mahmut Adrović”  PO Lagatore prema naselju Radmanovića. Došlo je do klizišta koje je prošireno do same ivice puta.

,,Preporučujemo zabranu saobraćaja za teretna vozila na pomenutim putnim pravcima“, saopštili su iz tima za vanredne situacije Petnjica.

,,Ističemo da su preduzete mjere i da komunalno preduzeće, sa raspoloživom mehanizacijom radi na saniranju šteta (otčepljivanje propusta, kanala, produbljivanje korita rijeka, nasipanje puteva), a pomagali su i građani.

Lokalna uprava uputila je i zahtjev za pomoć Vladi Crne Gore. Pomoć još nije stigla, ali vjerujemo da će imati razumijevanja, jer imamo preko 15 velikih klizišta, za šta su potrebna veća sredstva“, kazali su iz tima za vanredne situacije Petnjica.

ERIS BABAČIĆ