PETNJICA: ZAVRŠEN LIKOVNI KONKURS “MOJA DOMOVINA”

U Centru za kulturu Petnjica nedavno je završen likovni i literarni konkurs pod sloganom ,,Moja domovina”. Ovoj izložbi su prisustvovali učenici, profesori, kao i članovi žirija.

Učenici su svoju vrijednost i maštu pokazali ovim konkursom, na kojem je pristiglo 53 likovna i tri literarna rada. Sa ovim brojem radova ukazali su na svoju odgovornost, marljivost i želju za dokazivanjem.
JU OŠ ,, Mahmut Adrović” dostavila je 16 likovnih radova, Osnovna škola ,, Trpezi” 13, JU OŠ ,, 25. maj” Vrbica 11, dok je JU OŠ ,,Savin Bor” 7 i ,,Tucanje” 6 likovnih radova.
Pristigle radove je pregledao tročlani žiri u čijem sastavu su bili mr Aldemar Ibrahimović, akademski slikar iz Rožaja, Belis Pojatić akademski slikar iz Pljevalja i magistar Asim Huhinja, profesor geografije, takodje iz Pljevalja.

U prvoj kategoriji do IV razreda, treće mjesto podijelili su učenici JU OŠ ,, Trpezi”, Duraković Meris i Huremović Ajla, drugo mjesto dijele učenici JU OŠ ,, Mahmut Adrović”, Latić Azra i Ramčilović Ensar, prvo mjesto osvojila je Ema Ličina.
U kategoriji od VI do IX razreda, treće mjesto osvojile su učenice JU OŠ ,, 25. maj” Vrbica, Dženeta Adrović i Nejla Skenderović, učenica JU OŠ ,, Trpezi”. Drugo mjesto ove kategorije dijele Alina Adrović i Alina Đukić, učenice JU OŠ ,, 25. maj” Vrbica. Prvo mjesto je osvojila Agović Selma, učenica JU OŠ ,, Tucanje” .

Na literarnom konkursu pristigla su tri rada iz Srednje mješovite škole, koja su pregledali profesori C-S-B-H jezika i književnosti, Senada Đešević, Muslija Agović i književnik Braho Adrović.
Prvo mjesto osvojila je učenica II razreda gimnazije, Dalila Agović, drugo mjesto Dalida Agović, učenica I razreda gimnazije, treće mjesto osvojila je Minea Kožar, učenica trećeg razreda gimnazije.

Direktor Centra za kulturu Petnjica, Sinan Tiganj, zahvaljuje se svim učesnicima ovog konkursa, kao i članovima žirija koji su imali izuzetno težak zadatak prilikom odlučivanja.

AMRA ĆEMAN