FOTO I VIDEO: OTVORENO DJEČIJE IGRALIŠTE U PETNJICI

Prošlog petka svečano je otvoreno dječije igrališe u Petnjici. Otvaranju su prisustvovali predstavnici Opštine Petnjica, brojni građani, kao i gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković.

Predsjednik opštine Samir Agović je zajedno sa gradonačelnikom Podgorice presjekao svečanu vrpcu i na taj način, otvorio i predao ga na korišćenje svim mališanima Petnjice.

,,Želim da čestitam svim sugrađanima, a našim najmlađima da poželim srećno i bezbrižno djetinstvo i da pamete velikog čovjeka kao i humanost i odgovornost čovjeka kakav je dr Ivana Vukovića, znači veliki grad, veliki gradonačelnik. Kada smo ja i gradonačelnik razgovarali o tome šta nedostaje Petnjici i šta bi Glavni grad mogao da ponudiu našoj opštini, lako smo se dogovorili i zaključili da je najbolje da Glavni grad donira ovo prelijepo igralište našim najmlađim sugrađanima. Ovo je još jedna prilika da pokažemo da Petnjica i Glavni grad mogu da budu partneri u ovako malim, ali vrlo značajnim projektima”, rekao je Agović.

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je pozdravio sve prisutne u ime Glavnog grada i kazao da su zajedničkim snagama realizovali lijep i veoma koristan projekat za sve građane.

,,Vrlo sam ponosan na to što je doprinos Glavnog grada na različitim projektima širom Crne Gore. Nije bilo tako davno kada smo u Šavniku takođe predali na upotrebi jedno lijepo dječije igralište i mislim da je to i obaveza Glavnog grada. Imajući u vidu trenutnu političku situaciju u Podgorici iskreno se nadam da će se ovakva praksa nastaviti. Hvala još jednom na ovoj toploj dobrodošlici”, rekao je Vuković.

Izgradnja dječijeg igrališta započeta je u avgustu ove godine, za radove na izgradnji zadužena je bila građevinska firma ,,Bihor”. Radi se o donaciji gradonačelnika Glavnog grada Ivana Vukovića. Ukupna vrijednost radova iznosi 25.000eura.

ERIS BABAČIĆ