Arijana Adrović dobitnica prve nagrade na takmičenju „Moć medijske pismenosti”

Arijana Adrović, učenica Osnovne škole “25. maj” iz Vrbice, dobitnica je prve nagrade na državnom takmičenju pod nazivom „Moć medijske pismenosti”, koji je raspisan u oktobru mjesecu u organizaciji Agencije za elektronske medije u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

Ona se predstavila likovnim radom a njena mentorka je bila Fatma Tiganj. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada bili su upriličeni u prostorijama Agencije za elektronske medije u Podgorici gdje su prisustvovali i direktor škole, Šabo Ćeman kao i Arijanina učiteljica, Selma Adrović.

Vezano za ovu značajnu temu, direktor škole je za naš portal saopštio ,,Za učenike naše škole, mlade naraštaje, veoma je važno da budu medijski pismeni. Medijsku pismenost razvijamo još u djačkim klupama, čemu svjedoči i ova važna nagrada na državnom takmičenju, kako za našu učenicu Arijanu i njenu mentorku, i naravno, mene kao direktora škole gdje svi zajedno kao tim postižemo već zapažene rezultate.Nadam se da je ovo samo početak u postizanju dobrih rezultata u svim sferama obrazovanja učenika”.

Profesorica razredne nastave, Selma Adrović, kazala je da je za današnje mlade naraštaje veoma važno da znaju šta je medijska pismenost i bonton na internetu.

“S obzirom na to da nam djeca dosta vremena provode na internetu, veoma je važno razgovarati sa njima o koristi i štetnosti društvenih mreža i ostalih medija. Djeca su svakodnevno izložena različitim štetnim medijskim sadržajima i opasnostima koje im prijete posredstvom društvenih mreža tako da se nikako ne smiju zanemariti već o njima treba otvoreno razgovarati, raditi na razvijanju medijske pismenosti djece i generalno na usvajanju bontona koji nam je potreban kako u svakodnevnici tako i u virtuelnom svijetu bez kojeg se život pojedinaca danas svakako ne može zamisliti”, kazala je ona.

A. Ć.