Demokrate: Odreknimo se svi po jedne odborničke naknade za pomoć Reku Osmanoviću

Slučaj Reka Osmanovića iz petnjičkog sela Kalica, koji živi u uslovima nedostojnim čovjeka, čekajući prvi snijeg da mu sruši trošnu kuću, u kojoj nema ni struje ni vode, mora biti prioritet za organe lokalne samouprave ali i institucije države Crne Gore.

Naime, Osmanović zbog narušenog zdravlja više nije u stanju da radi, a iako su se njegovi prijatelji više puta obraćali lokalnim i državnim institucijama odgovora do danas nije bilo.

Vodeći se isključivo principima humanosti i ljudske solidarnosti, Klub odbornika Demokrata Petnjica poziva lokalnu upravu da riješi ovaj problem, kako bi ovaj čovjek od socijalnih službi dobio adekvatan smještaj.

“Ne želimo da vjerujemo da će lokalne i državne institucije u XXI vijeku dopustiti da naši potrebiti sugrađani budu žrtve izostanka društvene empatije. Onima koji su u stanju potrebe mora se pomoći, i to mora biti prvi prioritet našeg društva. Ako smo društvo!  U ime rješenja ove hitne potrebe Reka Osmanovića pozivamo sve kolege odbornike iz SO Petnjica da se odreknemo po jedne odborničke naknade kako bi se Reku Osmanoviću kupile namirnice potrebne za zimu”, kažu članovi Kluba odbornika Demokrata.

“Radi javnosti moramo naglasiti da ovom inicijativom ne želimo da bilo šta politizujemo ili da navedeno radimo zbog prikupljanja političkih poena jer bi to bilo ljudski krajnje nedostojno. Zbog toga pozivamo sve dobronamjerne i društveno odgovorne ljude da nam se pridruže u ovoj akciji kako bi cilj bio što prije i što kvalitetnije ostvaren, jer danas svi moramo biti Reko Osmanović”, kazali su za naš portal članovi Kluba odbornika Demokrata Petnjica.

A. Ć.