BD Fond donirao 500 eura OŠ,,Milomir Đalović” Sušica

Osnovnoj školi ,,Milomir Đalović”, koja se nalazi u Sušici MZ Korita, juče je u posjeti bila delegacija Centra za kulturu Petnjica, direktor te ustanove Sinan Tiganj i koordinator Bošnjačkog donatorskog Fonda Enver Rastoder.

Bošnjačko donatorski Fond iz Luksemburga, koji je sada već nadaleko poznat po brojnim humanitarnim akcijama došao do saznanja da je školi u MZ Koritas potrebna podrška i došli su na ideju da pomognu u određenom novčanom iznosu shodno njihovim mogućnostima ovu školu. Preko koordinatora Envera Rastodera akcija je sprovedena u djelo i OŠ ,,Milomir Đalović” u Sušici uručena je danas donacija u iznosu od 500eura, koja je predata direktoru te ustanove Miomiru Đaloviću.

Enver Rastoder koordinator BD Fonda je za naš portal kazao da je ova vrijedna donacija ovoj školi u iznosu od 500eura pristigla od prijatelja i humanitaraca BD Fonda.

,,Nakon saznanja da je OŠ u Sušici potrebna podrška. Prijatelji i humanitarci BD Fonda, koji su i za ovo opredijelili sredstva u iznosu od 500eura, kao podrška školi, za neke školeske namjene i svoje potrebe koje su joj neophodne za njen rad i funkcionisanje. Želim da se zahvalim direktoru JU OŠ ,,Milomir Đalović” Miomiru Đaloviću na najsrdačnijem dočeku.” kazao je Rastoder.

Takođe Rastoder je kazao da je ovo samo još jedna u nizu akcija koje sprovodi BD Fond u ovim krajevima i kazao da se nastavilo i ove godine stipendiranje učenika sa lošim materijalnim statusom. Dobitnici ovogodišnje stipendije koju finansira u potpunosti Bošnjačko donatroski Fond su:

1. Majstorović Haris
2. Mujević Dzenisa
3. Arslanović Nejra
4. Hodzić Aldijana
5. Kalač Semia
6. Ljaić Almira
7. Rastoder Melisa
8. Šabotić Erol
9. Ličina Arnela
10. Šabotić Adis

Jetimi:
11. Binasa Ličina Adrović
12. Ličina Vasvija(Amil)

,,Ovo je samo nastavak akcije koju BD Fond sporovdi na ovim prostorima. Početkom proteklog mjeseca počela je isplata studentskih stipendija za ovu godinu. Ono što 15 godina radimo, stipendiranje studenata sa lošim materijalnim primanjima i za ovu godinu smo krenuli sa finansiranjem 10 studenata i dva jetima, sa dopunom u narednim danima sa još dva nova jetima” saopštio je koordinator BD Fonda Enver Rastoder.

Direktor JU Centar za kulturu Petnjica Sinan Tiganj je izarazio zahvalnost direktoru OŠ u Sušici na gostoprimstvu i kao poklon za školsku biblioteku uručio , šest izadnja Glasnika Bihora i knjigu Branke Bogavac u nadi da će svaka od poklonjenih knjiga pronaći svog čitaoca.

Direktor JUOŠ ,,Milomir Đalović” Miomir Đalović se zhavalio Bošnjačkom donatorkom Fondu i koordinatoru Enveru Rastoderu na skromnoj donaciji i istako sledeće:

,,Želim ovom prilikom da se zahvalim BD Fondu na podršci našoj školi u iznosu od 500eura koja će dobro doći i iskoristiće je na najbolji mogući način. U ime škole, kolektiva, u ime djece i roditelja želim da se zahvalim na podršci. Takođe želim da istaknem zahvalnost i koordinatoru Enveru Rastoderu i direktoru Centra za kulturu Petnjica, koji je inače moj velikim prijatelj Sinan Tiganj koji je obogatio našu biblioteku sa deset novih knjiga” zaključio je direktor škole Miomir Đalović.

ERIS BABČIĆ