KUD BIHOR ZABLISTAO I U TIVTU

Dječija postava KUD-a “Bihor” još jednom zablistala na V dječijoj smotri folklora u Tivtu, koja je održana u organizaciji Kulturno umjetničkog centra “Kadena”,I u saradnji sa Udruženjem folklornih ansambala Crne Gore a pod pokroviteljstvom opštine Tivat 19.11.202.godine u velikoj Sali Centra za kulturu u Tivtu.

Na smotri je učestvovalo je oko 350 folkloraša uzrasta od 13 do 16 godina, iz 11 crnogorskih ansambala iz Podgorice, Bijelog Polja, Petnjjice, Tuzi, Kotora, Igala, Đenovića i domaćina Tivta .

Kud “ Bihor “ se na ovoj manifestaciji predstavio sa koreografijom “ Bošnjačke igre iz Sandžaka“ I još jednom potvrdio svoju postojanost, na najbolji način afirmišući opštinu
Što su potvrdili aplauzi svih prisutnih u sali.

Iz KUD_a “ Bihor “ su istakli zaista dobru organizaciju domaćina I pažnju koju su posvetili svim folklorašima od samog dolaska u grad, nastupe svih ansambala a popsebno ističu zabavu koju su priuštili na kraju koncerta za sve učesnike što će djeci ostati u zaista lijepoj uspomeni.

Zahvaljuju se direktoru UFACG Predragu Šušiću i svima kopji su doprinijeli da manifestacija uspije a mladi folkloraši su pokazali da za budućnost U Crnogorskog folklore ne treba brinuti samo treba dati podršku mladima.

ERIS BABAČIĆ