(FOTO, VIDEO) Vrijedna donacija i pokazna vježba za pripadnike Službe zaštite i spašavanja Petnjica od kolega iz Nikšića

Ekipi Službe zaštite i spašavanja bili su u posjeti kolege iz Nikšića, tačnije komandir Službe zaštite i spašavanja Niksić, Slavko Tadić i instruktor za saobraćajne nezgode Darko Žižić. Oni su tom prilikom uručili donaciju pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Petnjica u vidu razvalnog alata, koji se koristi za kidanje limarije tokom saobraćajnih nezgoda. Paralelno sa tim, takođe je odrađena i pokazna vježba- simulacija saobraćajne nezgode, tačnije upoznavanje i rukovanje alatom, gdje su se pripadnici Službe zaštite i spašavanja Petnjica prvi put susreli sa takvim izazovom i od instruktora za saobraćajne nezgode, Darka Žižića, koji je komandovao vježbom, naučili kako postupati u takvim situacijama. Vježbi su prisustvovale i kolege iz Službe zaštite i spašavanja Berane.

Slavko Tadić, komandir SZŠ Nikšić je kazao za portal Radio Petnjica da je iz sasvim slučajnog, neformalnog razgovora sa komandirom Suadom Agovićem, saznao šta su nedostaci Službe zaštite i spašavanja Petnjica i da su na taj način izrazili želju da reaguju i uruče donaciju i istakao da mu je najljepši dio priče što su imali priliku da se upoznaju sa kolegama iz SZŠ Petnjica.

,,Prije svega zadovoljstvo mi je što smo danas imali priliku da se upoznamo sa kolegama iz Petnjice i vašem gradu uručimo potrebnu donaciju u vidu razvalnog alata. Paralelno sa tim odradićemo vježbu, sa nama je instruktor za saobraćajne nezgode, Darko Žižić, koji će dio znanja prenijeti na pripadnike SZŠ Petnjica“, zaključio je Tadić.

Potpredsjednik opštine, Sevludin Seka Šabotić se zahvalio na vrijednoj donaciji Službi zaštite i spašavanja Nikšić, na čelu sa komandirom Slavkom Tadićem i istakao da Služba mora biti u svakom trenutku dobro obezbijeđena, kako sa opremom, tako i sa ljudstvom.

“Želim u ime lokalne samouprave da iskažem zahvalnost Opštini Nikšić i Službi zaštite i spašavanja Nikšić na veoma vrijednoj donaciji građanima opštine Petnjica. Mogu da kažem da smo sada sposobniji i spremniji”, kazao je Šabotić.

Komandir Službe zaštite ispašavanja Petnjica Suad Agović je kazao da mu predstavlja zadovoljstvo što su na današnjoj vježbi njegovi službenici stekli dodatno znanje, kao i to da je ovo još jedan u nizu dokaza da Službe zaštite u Crnoj Gori funkcionišu i međusobno djeluju, jedinstveno i složno na svim poljima, bez interesa, što je za današnje vrijeme rijetkost.

“Zadovoljstvo mi je što mogu, kao prvo da pomenem, a onda budem u ulozi domaćina i ugostim u svojoj maloj opštini, imena poput Slavka Tadića, koji je komandir jedinice u Nikšiću i koji predstavlja sami vrh Sluzbe zastite i spašavanja Crne Gore, Darka Žižića, predstavnika Veber firme i instruktora za saobraćajne udese, zatim Gorana Tripkovića, komandira odjeljenja Nikšić, Mikicu Koraća, komandira jedinice Berane i predsjednika vatrogasaca Crne Gore, Gorana Jankovića, koji je bio veza i pokretač svega dobrog sto se događa u jedinicama poput moje. Zahvaljujući velikim i ljudima od struke koji znaju šta znači naš poziv i što svoj dio kolača u svakom trenutku dijele, akcenat stavljaju i favorizuju nas male  nemoćne, koji su na žalost zaboravljeni od onih koji kroje sudbinu naših službi, a time i sudbinu naših građana. Zahvaljujem se svim akterima ove akcije u ime Službe i građana kojima služimo“, zaključio je on.

Eris Babačić