KAD SE UDARI PO DŽEPU I SVIJEST ĆE RASTI BRZO: SMEĆA SVE VIŠE, A KAZNI ZA NEODGOVORNE NEMA

Koliko god se kao mediji trudili da podignemo svijest građana na polju očuvanja životne sredine u našoj Opštini, građani nastavljaju po starim navikama.

Radio Petnjica je u par navrata mapirala divlje deponije u Opštini Petnjica, ali reakcija nadležnih je izostala.

Brojni mještani Petnjice, oni kojima je stalo da Petnjica bude čista, se pitaju zašto nadležne Službe koje postoje u opštini i jesu na usluzi građanima, ne pokušavaju da makar suzbiju, ako već ne mogu da riješe problem divljih deponija. Kada kažemo suzbijanje mislimo na adekvatno kažnjavanje lica koja odlažu otpad na mjestima gdje ne bi trebalo da bude. Ono što jeste za čuđenje to je da ne postoji adekvatan telefonski broj na koji građani mogu da dobiju i  anonimno da prijave Komunalnoj policiji ovake ili slične probleme, jer od postojanja naše opštine nije napisana ni jedna kazna za nepropisno odlaganje otpada.

Radio Petnjica, stoga, inicira ideju da se na nivou opštine otvori telefonska linija i adekvatno rješenje na opštinskom portalu, gdje bi građani sugerisali ili prijavljivali neodgovorne koji ugrožavaju životnu sredinu.

Komunalno preduzeće Petnjica iz dana u dan sanira novonastale deponije, koje poput pečurki niknu tokom noći.

Takođe zašto niko od zelenih partija u Crnoj Gori ne reaguje kada su ovakve stvari u pitanju, isto tako i različite nevladine organizacije u našoj opštini, a da ne pominjemo one koje su osnovane upravo da se bore za očuvanja ekologije.  Interesantno da upravo po ovom pitanju ostaju nijeme, a problemi se iz dana u dan guraju pod tepih, a smeća svakim danom sve više i više u Petnjici.

ERIS BABAČIĆ