STIGLE MAŠINE ZA BIHORSKE POLJOPRIVREDNIKE

Proteklog vikenda u okviru programa podsticajnih mjera, razvoju poljoprivrede za 2022 godine, Opština Petnjica uspješno je realizovala još jedan javni poziv, a tiče se nabavke sitne mehanizacije za poljoprivrednike opštine Petnjica.

Već treću godinu za redom opština Petnjica raspisuje pomenuti Javni poziv, ove godine na isti se javilo blizu 50 poljoprivrednih proizvođača, koji su konkurisali za neku od poljoprivrednih mašina, koje su im neophodne za uspješno bavljenje poljoprivredom, a tu prije svega mislimo na rotofreze, muzalice, agregate, plugove, trimere. Jedna od novina u ovoj godini bila je i pomoć u nabavci motornih testera.

,,Realizacijom ovog projekta dokazujmo da je opština Petnjica maksimalno posvećena razvoju poljoprivrede našeg kraja. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila je blizu 30.000 eura. Veliko poverenje kod poljoprivrednih proizvođača dobila je firma Micro S&E iz Bijelog Polja vlasnika Seada Hodzića, gdje je preko 40 poljoprivrednika kod pomenute firme nabavilo robu. Treba napomenuti da smo jedina opština u Crnoj Gori koja na ovaj način pomaže poljoprivredne proizvođače.“ kazao je rukovodilac za poljoprivredu u Opštini Petnjica mr Adis Ličina.

Iz odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj su nam saopštili da je ovo treći uspjesno realizovani Javni poziv tokom ove godine, a prethodna dva su se odnosila na pomoć u osnovnoj obradi zemljišta i pomoć uinabavci folije za plastenike do kraja godine se očekuje realizacija još dva Javna poziva, jednog koji je u toku, a tiče se nadoknade štete na gazdinstivima, drugi koji će biti ubrzo raspisan tiče se prerade na gazdinstivima.

ERIS BABAČIĆ