SPORT I DIJASPORA: ODLIČNA IGRA I VISOKA POBJEDA FK UNION 05

Po izuzetno lijepom vremenu i pred stotinak gledalaca jučer je FK „Union 05 Kayl/Tetange“ na stadionu Viktor Maršal u gradu Tetanžu pokazao kako se, uz organizovanu igru, dolazi do visoke pobjede.

Za sportske sladokusce Union 05 je priredio istinsku sportsku priredbu sa 4 postignuta gola i sa bar još toliko šansi.
Pao je FK Sanwelier! Iako važe za respektabilan fudbalski kolektiv potučeni do nogu i dugo će pamtiti jučerašnje gostovanje u Tetanžu. Bukavalno, nadigrani su na svakoj stopi terena.
Krenimo redom:

Meč se nije najsrećnije otvorio za Union, jer već u 25. minuti su ostali sa igračem manje; Miguel Semedo isključen je iz igre jer je, kao zadnji igrač u odbrani, napravio prekršaj i sudiji nije preostalo ništa drugo već da mu dodijeli crveni karton; rezultat je 0:0.
Ali umjesto da tada Union poklekne on je silovito krenuo atakovati na protivnički gol, pa se doimalo da je sa igračem više.

Samo dva minuta poslije crvenog kartona, danas najbolji igrač na terenu Ilhan Skenderović dovodi Union u vođstvo. Vidjevši da je golman gostiju izašao sa gola udarcem sa polovine terena Skenderović postiže evrogol koji se rijetko viđa na fudbalskim terenima u Luksemburgu, te tako dovodi Union u vođstvo od 1:0. Union nastavlja sa organizovanom igrom i tako jedna brza akcija koja je išla po lijevoj strani na dodavanje Jonni Correia Unionova sedmica Pedro Duarte u 45. minuti povećava prednost na 2:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Union nastavlja sa dobrom igrom, stvara prilike za gol i tako u 73. minuti na dodavanje Ilhana Skenderovića po drugi put na ovom meču Pedro Duarte trese mrežu gostiju.

U 93. minuti iz jedne munjevite kontre Mehdi Taourghist postiže i četvrti gol. Bio je to konačni rezultat na stadion Viktor Maršal u gradu Tetanžu na jugu Luksemburga..

Mita Ličina, predsjednik FK „Union 05“

Najbolja naša utakmica ove sezone, pokazali smo karakter i pokazali da možemo da pobeđujemo respektabilne protivnike i sa jednim igračem manje na terenu, što našu pobjedu čini uvjerljivijom.
Bio je ovo meč gdje su momci uigranom taktikom postigli ono što žele i oni, i uprava kluba, i navijači koji nas iz utakmice u utakmicu vjerno bodre.
Momci su, bukvalno, ostavili srce na terenu i rezultat je morao biti ovakav kakav jeste. Hvala našim vjernim navijačima. Oni su na najbolji način nadoknadili igrača manje na terenu i bili vjetar pod krilima našem timu.
Idemo dalje!

Video:
djelić pobjedničkog slavlja