Održano I Kolo lige Crne Gore u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra u Petnjici

Juče je u Petnjici održano takmičenje u gađanju pištoljem i revolverom velikog kalibra u organizaciji Streljačkog kluba “Kalibar”, a u saradnji sa opštinom Petnjica, kao domaćinom. Da su se domaćini pobrinuli da sve bude na visokom nivou govori i činjenica da je broj takmičara koji su učestvovali premašio brojku od 75 takmičara i takmičarki. Takođe, ovom takmičenju je prisustvovala i Državna sekretarka u Ministarstvu sporta i mladih Amina Cikotić.

Cikotić je otvorila takmičenje.

,,Veliko zadovoljstvo mi predstavlja što sam ovdje u ime Ministarstva sporta i mladih, institucije koja kontinuirano podržava sve one koji doprinose razvoju sporta i mladih, afirmiše zdrave stilove života i njeguje takmičarski duh. Upućujem velike pohvale organizatorima na odličnoj organizaciji i promociji sporta i nadasve na turističkoj promociji Petnjice“, istakla je Cikotić.

U ime organizatora prisutnima se obratio i Edin Medo Latić.

,,Evo već šesti put se okupljamo u Petnjici, nadam se da je Petnjica opravdala ulogu dobrog domaćina, što će biti slučaj i danas. Veliku čast i zadovoljstvo mi predstavlja prisustvo jedne mlade dame, Državne sekretarke u Ministarstvu sporta i mladih, Amine Cikotić i želim ovom prilikom da joj se zahvalim što je pronašla i izdvojila vrijeme da danas bude ovdje sa nama“, rekao je Latić.

Osim takmičara sa teritorije Opštine Petnjica, učešće su uzeli i brojni drugi takmičari koji dolaze iz susjednih opština i različitih krajeva Crne Gore, a sve je proteklo u najboljem mogućem redu, počevši od same organizacije, koja je bila na visokom nivou.

U konkurenciji muškarci- pištolj-pojedinačno, prva tri mjesta su osvojili sledeći takmičari:

1. Ćorić Radoje

2. Goda Martin

3. Tahiri Musa

U ekipnom plasmanu najbolji rezultat su ostvarile sledeće ekipe:

1. Kalibar – 542 poena

2. Vojnik – 528 poena

3. Brskovo – 521 poena

Osim muškaraca, na takmičenju su učestvovale su i pripadnice ljepšeg pola koje su ostvarile zapažene rezultate. U konkurenciji dama- pištolj, prvo mjesto je zauzela Ćorić Dragana.

U okviru opštinskog takmičenja u konkurenciji dama, pištolj najbolje su bile:

1. Ličina Almina

2. Cikotić Amina

3. Muratović Anela

Pištolj, pojedinačno u konkurenciji muškarci, opštinsko takmičenje:

1. Agović Ernad

2. Edin Medo Latić

3. Osmanović Hajradin

Revolver, pojedinačno/Opština Petnjica:

1. Latić Edin

2. Osmanović Sefadin

3. Osmanović Adis

Ekipno/ Opština Petnjica:

1. Bihor

2. Osmanovići

3. Caffe Merak

Na samom kraju, prisutnima se obratio i predjsednik opštine Samir Agović i čestitao pobjednicima i takmičarima, kao i organizatorima na uspjesno realizovanom takmičenju.

,,Želim da kažem da smo danas imali lijep dan, lijepo druženje i sportsko takmičenje. Mislim da smo još jednom zavrijedili poštovanje za organizaciju ovakvog takmičenja. Petnjica to radi već godinama i možemo da kažemo da je to već tradicionalno i želim da kažem da ćemo nastaviti da budemo dobri domaćini. Posebno zadovoljstvo mi čini što smo danas imali dosta mladih dama, koje su prvi put učestvovale u ovom takmičenju i pokazale zavidan nivo spretnosti u rukovanju sa spravom kakav je pištolj. Drago nam je što imamo našu jednu divnu damu gospođicu Cikotić, koja je u Ministarstvu sporta, nama je ponos što je ona među nama i želim da se zahvalim što podržava svoju opštinu na ovaj način“, zaključio je Agović.

E. B.