SLUŽBA ZAŠTITE PETNJICA DOBILA OPREMU OD SAVEZA VATROGASACA I BRITANSKE AMBASADE

Pripadnicima Službe zaštite i spašavanja Petnjica uručena donacija u vidu opreme od strane Saveza vatrogasaca Crne Gore i ambasade Velike Britanije.

Predsjednik Saveza vatrogasaca Crne Gore, Goran Janković sa svojim saradnicima bio je u posjeti opštini Petnjica i tom prilikom uručio vrijednu opremu Službi za zaštite i spašavanja Petnjica, koja će znatno olakšati obavljanje radnih zadataka pripadnicima ove Službe.

Janković je za naš portal istakao da se radi o vrijednoj donaciji.

,,Mi smo danas uručili donaciju u opremi koja će u značajnoj mjeri koristiti našim kolegama, pripadnicima Službe zaštite I spašavanja Petnjica. Ovo je prva donacija u narednom periodu planiramo nastavak saradnje. Ono što želim da istaknem jeste da će biti organizovana i obuka za pripadnike Službe zaštite i spašavanje iz  Opštine Petnjica u mjesecu oktobru, dolazi specijalistički tim iz Velike Britanije, koji će vršiti obuku vatrogasaca u Crnoj Gori, planirano je da obuka bude organizovana u Beranama. Nakon određene selekcije na toj obuci, planiran je odlazak u Veliku Britaniju, računam da će pripadnici  Službe zaštite I spašavanja Petnjica ići, kako bi tamo prošli specijalističke obuke i dobili certifikate koji su neophodni za funkcionisanje Službe“ zaključio je Janković.

Između ostalog Janković se sastao i sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem i njegovim saradnicima potpredsjednikom opštine Sevludinom Šabotićem i načelnikom Službe zaštite i spašavanja Petnjica Suadom Agovićem i tom prilikom upoznao detaljno o kakvoj se donaciji radi i istako da Opština Petnjica ima punu podršku Saveza vatrogasaca i da će kroz zajedničku saradnju i projekte pokušati da Opština Petnjica dobije i vatrogasni Dom.

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Petnjica Suad Agović je primio opremu i zahvalio se Savezu vatrogasaca Crne Gore, na uručenoj donaciji i istakao.

,,Ovim putem želim da se zahvalim Savezu vatrogasaca Crne Gore. Posebno se zahvaljujemo gospodinu Jankoviću i ljudima koji su prepoznali Služba zaštite i spašavanja Petnjica kao ozbiljan servis koji je službi zaštite građana Petnjice . Opremu koju smo danas dobili će u velikoj mjeri služiti i olakšati meni i pripadnicima Službe zaštite i spašavanja i olakšati radne zadatke na terenu“ saopštio je Agović.

ERIS BABAČIĆ