(FOTO, VIDEO): Koraći u Johovicama imaju jedan od najljepših vrtova u Petnjici

Ekipa Radija Petnjica posjetila je Selimu i Rasima Koraća, koji imaju jedan od najuređenijih vrtova na teritoriji Opštine Petnjica.

Rasim Korać je osamdesetogodišnjak koji dugi niz godina živi u Luksemburgu, a svu brigu oko uređenja dvorišta vodi sa svojom suprugom, Selimom Korać, u Johovicama.

U bašti punoj raznih vrsta cvijeća i pažljivo iskombinovanih boja, širi se i miris jorgovana koji cvjeta tokom cijele godine.

Da ova bašta predstavlja oazu mira i da je u nju uloženo puno truda, u to smo se lično uvjerili.

Korać nam je kazao da aktivnosti u bašti počinju već sa jeseni.

,,Na jesen pristupimo okopavanju bašte i uređenju, kako bi se tokom proljeća oslobodili trave. Truda i volje treba dosta. Nakon toga odlazimo kod djece u Luksemburg i tamo provodimo zimu. Moja supruga dosta vodi računa o svemu tome i svaki cvijet i drvo u bašti ima svoje mjesto. Da bi bašta bila ovakva treba dosta vode i redovno navodnjavanje tokom ljeta“, objašnjava Korać.

U dvorištu raste i jedno mistično drvo, koje se u velikoj mjeri koristi pri proizvodnji parfema širom Francuske i Luksemburga. Drvo, koje na poseban način krasi dvorište, porodica Korać donijela je iz Luksemburga i zasadila u svojoj bašti.

E. B.