Petnjica slavila protiv Polimlja 4:1

Fudbaleri Petnjice upisali su tri boda i ubjedljivo slavili na domaćem terenu rezultatom 4:1.

U okviru drugog kola lige Udruženje klubova Sjever, pred domaćom publikom, fudbaleri Petnjice su ugostili ekipu FK Polimlje i slavili rezultatom 4:1, te time pokazali da ih nije uzdrmao nesrećni poraz iz prvog kola, već da su puni samopouzdanja i jure ka cilju, a to je visok plasman.

Da Petnjica ove godine ima ambicije da se nađe na prvom mjestu i obezbijedi visok plasman, govori i činjenica da su izabranici trenera Rajka Dabetića od samog početka utakmice nametnuli svoju igru i ređali šanse pred protivničkim golom, pa se tako na pogodak nije dugo čekalo. Već u 14. minutu preko Huzeira Skederovića domaćin je poveo rezultatom 1:0, a samo šest minuta kasnije na 2:0 povisio je Lazar Ćulafić. Do kraja poluvremena Petnjičani su imali još nekoliko izglednih prilika, ali se sa rezultatom 2:0 u korist fudbalera Petnjice, otišlo na zasluženi odmor.

U drugom poluvremenu fudbaleri Petnjice su iskoristili posjed lopte, koji su imali tokom čitavog meča, pa su tako strpljivo gradili svoje napade i pritiskali ekipu Polimlja. Na sledeći gol se čekalo do 81. minuta, kada je sjajan centaršut Marka Pešića iz kornera iskoristio Eris Babačić i povisio rezultat u korist Petnjice na 3:0. Isti igrač je dva minuta kasnije, u 83. minutu iz sjajne tranzicije i kontre povisio rezultat na 4:0.

Fudbaleri Polimlja su na tri minuta prije kraja meča, preko Muhameda Ćirkovića ublažili poraz i postavili konačan rezultat FK Petnjica – FK Polimlje 4:1.

Na stadionu u Gusarama viđen je izvanredan fudbal, a fudbaleri Petnjice još jednom pokazali kako se igra srcem.

E. B.