(FOTO I VIDEO) SVEČANO OTVORENA PJEŠAČKA STAZA, AGOVIĆ: OVO ĆE BITI KULTNO MJESTO U PETNJICI

Svečanim presijecanjem vrpce, direktor Turističke organizacije Petnjica Rešad Muratović i predsjednik opštine Samir Agović juče su svečano otvorili pješačku staza sa rasvjetom od zgrade lokalne uprave do centra Petnjice, čija izgradnja je počela prošle godine, ali se završetak odužio zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Ukupna cijena radova iznosila je 41.000 eura.

Svečano otvaranje je obavljeno nakon sjednice lokalnog parlamenta, te su tako događaju prisustvovali i  odbornici.

Predsjednik opštine je rekao da je planirano da se pješačka staza poveže Lovačkim domom i šumom iznad zgrade Opštine Petnjica.

,,Vjerujem da će ovdje biti i šetača i omladine i da će ovo biti kultno mjesto, jer planiramo da prostor opemimo i sa drugim mobilijarem. Vrijednost radova je oko 41.000 eura i Opština je jedini finansijer.

Planiramo da ovu stazu dovedemo do prelijepog kutka iznad zgrade opštine, do borove šume i da dodatno ovaj prostor oplemenimo i stvorimo pretpostavke da ovo bude staza za rekreaciju, staza za šetanje i staza koja će biti zaštitni znak naše opštine. Još jednom nek je srećno svima i živimo u nadi da će svaki naredni dan i svaka naredna godina biti godina berićetna i prosperitetna za našu opštinu“ zaključio je Agović.

ERIS BABAČIĆ