Alma Šukurica, studentkinja iz Švedske, na praksi u Opštini Petnjica

Alma Šukurica je rođena u Švedskoj, a porijeklom je sa naših prostora, studira na fakultetu Političkih nauka. U sklopu njenog usavršavanja odabrala je Opštinu Petnjica kao mjesto gdje će obaviti praksu.

Kako je kazala za naš portal prvi put se nalazi u Petnjici.

“Narod u Petnjici je veoma ljubazan, prvi put sam ovdje, očekujemo da steknem dodatno iskustvo i znanje u naredna četiri mjeseca, dok budem obavljala praksu. Htela bih da se zahvalim predsjedniku opštine i svim ljudima koji su me prihvatili“, saopštila je mlada perspektivna studentkinja.

Predsjednik opštine Samir Agović je kazao da su počastvovani i da im je zadovoljstvo što će Alma obavljati praksu u lokalnoj samoupravi i nada se da će svoje znanje iz moderne demokratske zemlje, kakva je Švedska prenijeti na zaposlene u opštini.

“Zadovoljstvo nam je što smo danas bili u prilici da zajedno sa mojim saradnicima ugostimo Almu i da se dogovorimo o njenom boravku u našoj opštini u trajanju od četri mjeseca. Inače ona je student fakulteta Političkih nauka u Švedskoj porijeklom iz naših krajeva, ali smo vrlo počastvovani i zahvalni što je odabrala da praksu obavi upravo u našoj opštini.  Očekujemo da i ona prenese iskustvo iz moderne Švedske. Trudićemo se da budemo dobri saradnici i da se osjeća kao kod svoje kuće. Neće ovo biti samo upoznavanje sa lokalnom samoupravom, potrudićemo se i da upozna okolinu, da vidi naše turističke potencijale kako bi ponijela što više pozitivnih emocija iz naše sredine“ zaključio je Agović.

ERIS BABAČIĆ