(FOTO I VIDEO): Asfaltirano 650 metara puta u MZ Trpezi

Lokalna samouprava u saradnji sa dijasporom nastavila je sa unapređenjem putne infrastrukture na teritoriji opštine Petnjica, pa su tako u MZ Trpezi, zaseoku Kožari i Muhovići postavljeni prvi metri novog asfaltiranog puta u dužini nešto više od 650 metara.

Vrijednost radova iznosila je 39.000 eura, od čega je lokalna samouprava izdvojila 17.000 eura, a dijaspora 22.000 eura.

Na ovaj način, kako je saopštio predsjednik opštine Samir Agović, riješen je urgentni problem koji je opterećivao ovaj zaseok.

,,Kako smo i najavili da ćemo imati saradnju sa dijasporom u toku ove godine vezano za modernizaciju lokalnih puteva, tako smo uspjeli zajedno sa našom cijenjenom dijasporom da uradimo nešto više od 650 metara asfalta i tako riješimo jedan od urgentnih problema koji je opterećivao ovaj zaseok. Ovaj putni pravac povezuje praktično dvije mjesne zajednice sada- Javorovu i Trpezi. Sada će ovo biti moderan put, bezbjedan put i želim da čestitam građanima. Nastavićemo dalje da na ovaj način zajedno, lokalna uprava i dijaspora riješavamo ova elementarna pitanja koja se tiču saobraćajne infrastrukture“, saopštio je Agović.

Mještanim MZ Trpezi, Ismet Pepo Kožar, kazao je da je, zahvaljujući lokalnoj samoupravi i ljudima u dijaspori, koji su im pomogli da realizuju ovaj projekat i asfaltiraju putni pravac u ovom zaseoku, riješen problem putne infrastrukture i na taj način znatno su unaprijeđeni uslovi za bavljenje različitim granama poljoprivrede na ovom prostoru.

Predstavnik dijaspore, jedan od inicijatora i pokretač ovog infrastrukturnog projekta, Enes Kožar je kazao za naš portal da je ovaj putni pravac veoma važan, ne samo za selo Trpezi, već i za planinski dio Petnjice koji povezuje Poroče, Javorovu, Murovac.

,,Što se tiče prikupljanja novčanih sredstava, imali smo dobar odaziv bratstva i komšija, čak i prijatelja iz drugih djelova Petnjice. Imali smo sastanak sa lokalnom samoupravom, sa predsjednikom Samirom Agovićem koji nam je u startu izašao u susret i podržao naš projekat. Mi smo taj projekat zagovarali dugi niz godina i na kraju je došao na red i taj projekat i uz njihovu podršku uspjeli smo da realizujemo projekat i da spojimo ovaj putni pravac sa ostalim putevima i nek je sa srećom svima da ga zdravo koriste“, saopštio je Kožar.

Predstavnik dijaspore, Nilzad Muhović je rekao da su zadovoljni urađenim i zahvalio opštini Petnjica i dijaspori.

E. B.