(VIDEO) Asfaltirana dionica puta prema Pločniku u dužini od 1.000 metara

Juče je asfaltiran kilometar puta prema Pločniku, što je rezultat saradnje Opštine i Ministarstva poljoprivrede kroz IPARD. Put će doprinijeti razvoju poljoprivrede i valorizaciju turističkih potencijala Pločnika.

Stalni stanovnici i mještani Pločnika, koji izlaze na katune u ovim krajevima iz drugih mjesnih zajednica, sada će na jednoj od najljepših planina u našoj opštini, do svojih kuća ili katuna, imati znatno poboljšan i asfaltiran put.

Saglasni su da je ovo za njih veliko olakšanje, jer se ranije, kako su nam kazali, do Pločnika moglo samo terencem ili konjima.

Takođe, uz unapređenje putne infrastrukture, poboljšaće se uslovi za valorizaciju svih turističkih potencijala ovoga kraja. U tu čast, mještani Pločnika su organizovali i proslavu na kojoj je pirsustvovala delegacija opštine Petnjica na čelu sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem.

Agović je saopštio da je aktivnost asfaltiranja puta prema Pločniku otpočela prije tri godine, a prvi dio asfalta je urađen uz pomoć dijaspore od mjesta Vaga prema Pločniku.

,,Prvi dio asfalta je urađen prije četiri godine uz pomoć dijaspore, dok je opština Petnjica učestvovala simbolički sa 5.000 eura. Prošle godine smo obezbijedili naredni kilometar asfalta ovom stanovništvu, kroz donaciju društveno odgovorne firme, i ove godine smo uspjeli da položimo još kilometar asfalta zahvaljujući sredstvima Ministarstva poljoprivrede IPARD-a i lokalne uprave. Želim da kažem da smo uradili 2,6 km asfalta na prostoru naše opštine, a vrijednost radova je preko 200.000 eura. Lokalna uprava je imala obavezu da obezbijedi 25% sredstava, preciznije 51.000 eura, što znači da smo iz lokalnog budžeta makismalno podržali ovu aktivnost. Na sreću i zadovoljstvo želim da kažem da ćemo i ove godine imati blizu tri kilometra asfalta i da ćemo na taj način proširiti vezu asfaltiranih puteva u našoj opštini. Htio bih da kažem da je lokalna samouprava položila blizu 100 km asfalta u sklopu naše opštine, uz podršku Ministarstva, Vlade, naše cijenjene dijaspore i lokalne uprave”, saopštio je Agović.

Da će ovo biti dodatno olakšanje za poljoprivrednike u ovom kraju saglasan je i Haso Rastoder.

,,Zahvalni smo predsjedniku opštine Samiru Agoviću na svemu učinjenom do sada. Nekada je bilo nemoguće zamisliti da će doći asfalt ovdje. Kada bih pomenuo nekom nekad da će se asfaltirati ova dionica, to bi bilo smiješno, a sada već je asfalt skoro do Pločnika”, zaključuje Rastoder.

ERIS BABAČIĆ