FOTO I VIDEO: NEVRIJEME UNIŠTILO ZASADE SUKA ADROVIĆA

Vrijednom i uglednom bihorskom poljoprivredniku Suku Adroviću je za nepun sat, grad i nevrijeme koje je juče zadesilo Petnjicu, unišilo skoro sve zasade kupusa i kukuruza.

Za portal Radio Petnjica, Suko Adrović je saopštio da je bilo štete i ranijih godina, ali da je veću štetu nanijelo jučerašnje nevrijeme.

„Nalazimo se na parceli u zaseoku Prisoje – Vrbica, i kao što ste imali priliku da vidite, na ovoj parceli je bilo zasađeno devet hiljada sadnica kupusa.

Kupus je krenuo da glaviči, već po jedna glavica je imala oko kilogram, ali od jučerašnjeg nevremena sve je uništeno.

Na susjednom zemljištu, nalazi se crveni kupus, potok koji teče pored se izlio i nanio velike količine kamenja i otpada. Nekih tri ara je potpuno neupotrebljivo, neće imati ništa da se ubere.

Na trećoj parceli se nalazi kukuruz, kojeg nije ostalo ni struk, sve je povaljeno i uništeno. Pasulj se još i malo drži.

Apelujem na sve državne i opštinske službenike, javno pozivam i molim da obiđu naše parcele i gazdinsta, jer nas u Bihoru nema puno koji se bavimo ratarstvom.

Imam zapisnike koje sam predavao, a od kojih nijesam dobio ni centa, ničim nijesam bio nadoknađen za nastalu štetu. Nije reagovala Opština, a ni država.

Svi smo u teškoj situaciji, samo ja sam ovdje uložio preko hiljadu eura, što za đubrivo, što za sjeme, da ne spominjem navodnjavanje.

Javno želim da se zahvalim ekipi Radio Petnjica koji me često posjećuje, prate moj rad, takođe zahvalnost što su došli na lice mjesta i zabilježili stanje takvo kakvo jeste“, saopštio je Suko Adrović.

ALMINA LIČINA