ENVER RASTODER: BD FOND SKUP NEUMORNIH ENTUZIJASTA KOJI POMAŽU I PRATE SVE AKCIJE U ZAVIČAJU

Koordinator BD fonda u Petnjici Enver Rastoder zahvalio BD-fondu na gostoprimstvu i svemu što rade za Petnjicu, a sa putovanja do Luksemburga, kako on tako i svi članovi KUD-a nose samo lijepe uspomene. Takođe je istakao zahvalnost i na humanitarnim projektima, koje je BD-fond do sada realizovao i sproveo u djelo.

,, Proslavu 15. godina postojanja BD-fonda iz Luksemburga i organizovanje teferiča je pokazatelj vrijednosti i organizovanog djelovanja, grupe entuzijasta, koji svojim neumornim aktivnostima okupljaju ljude dobre volje i na svojstven način pomažu zavičaj. Svi oni sopstvenim radom i izdvajanjem svojih sredstava pomažu i prate sve akcije u zavičaju. Projekat ,,Pomoć studentima, koji su slabijem materijalnog stanja“ je nešto po čemu se oni prepoznaju i što je definitivno njihova lična karta, kao i Jetime(djeca bez jednog ili oba roditelja).

Zar ima većeg sevapa i zadovoljstva od činjenice da iznjedrite i pomognete mladim talentima da dođu do diplome i budu uspješni: ljekari, arhitekte, pravnici, učitelji, ekonomisti. Zadovoljstvo je biti dio ove pobjedničke ekipe, koja kao nagradu dobija diplome završenih studija. Ponosni smo na sve do sada, a i ubuduće, ćemo biti nesebična podrška mladim. Ovim skupom i proslavom jubileja BD-fond pokazuje širinu i otvoreno srce za sve ljude dobre volje. Masovni odziv i posjećenost govore o vrijednostima i radu ovih dobrotvora.

Kao koordinator BD-fonda sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da organizujem odlazak KUD-a Bihor, predstavnike studenata i delegaciju opštine. Sam doček na skupu govori, kolika je želja domaćina da ugosti mlade iz zavičaja. Kao specijalni gost KUD Bihor je svojim igrama i raznolikom šarenilu bošnjačke kulture ukrasio ovaj skup. Igra i pjesma, sve je trajalo do kasno u noć.

Aplauzom dobrodošlice je pozdravljen i organizator Enver Korać, koordinator Enver Rastoder, predstavnica studenata Mujević Dzenisa, predsjednik KUD-a Sinan Tiganj, sekretar Ministarstva vanjskih poslova Ivan Tomić, predsjednik opštine Samir Agović. Suviše bi bilo više govoriti o skupu snimci i fotografije će reći više od riječi. U to ime ja se najsrdačnije zahvaljujem organizatorima na nesebičnom zalaganju i trudu da budu dobri domaćini, što su zaista i pokazali. Jedan moj apel svim ljudima dobre volje, uključite se i budite dio dobrotvora shodno svojim mogućnostima“, zaključuje Enver Rastoder koordinator BD-fonda za Petnjicu.

ERIS BABAČIĆ