AGOVIĆ OBIŠAO UGROŽENA PODRUČJA U OPŠTINI NAKON NEVREMENA

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović je juče nakon nevremena, koje je u kasnim popodnevnim satima zahvatilo Petnjicu, sa svojim timom izašao na teren i posjetio nekoliko mještana i obišao putne pravce, na kojim su obilne padavine pričinile veliku štetu.

Za naš portal je kazao da ono što su uspjeli u toku dana da obiđu i zapaze, to je da je veliki broj putnih pravaca oštećen, kao i da je bilo izlivanje Koraćkog potoka u Centru Petnjice. Veliki broj ljudi se javio i tražio pomoć na putnoj infrastrukturi.

,,Angažovali smo svo raspoloživo ljudstvo, uključena je Služba zaštite i spašavanja, Komunalno preduzeće, ali i privatna mehanizacija, kako bi sanirali posljedice ovog nevremena. Procjena je izuzetno velika, ali ćemo se narednih dana baviti time, sada je najvažnije da što brže i što prije reagujemo, kako bi uklonili posljedice ovog nevremena. Znam da će mnogi građani očekivati da istovremeno reagujemo, ali ih molim da budu strpljivi i obećavam da ćemo doći do svakog mjesta, svakog zaseoka. Znam da je stradala velika imovina ljudi, ali takođe znam da je ovo takvo nevrijeme da ne možemo reagovati istovremeno u svakom trenutku u svakom mjestu, zbog naših kapaciteta. Ono što želim da poručim, to je da nikog nećemo zaboraviti i da ćemo se dnevno baviti u narednim danima ovom problematikom”.

Agović je takođe kazao da je nevrijeme pričinilo veliku štetu na gazdinstvu Šabana Babačića u zaseoku Babačići, Tucanje.

,,Nakon obilaska terena konstatovano je da je najteže stanje u Vrbici, dijelu Trpezi, dijelu Tucanja, a posebno je teško u zaseoku Babačići za jedno domaćinstvo Šabana Babačića, gdje je usled nevremena došlo do velike štete na njegovom gazdinstvu. Na putnom pravcu koji povezuje zaseok Bare i Orahovo u zaseku Bare došlo je do oštećenja putnog pravca”, istakao je Agović.

ERIS BABAČIĆ