IZAZOV MIRSADA HADROVIĆA: UKLONITE PLAKATE I REKLAME SA PROSTORA GDJE IM NIJE MJESTO

Mirsad Hadrović, veliki borac za očuvanje životne sredine je putem svog Fejsbuk profila organizovao izazov- uklanjanje plakata i dotrajalog reklamnog materijala, i pozvao sve građane da učine isto i objave na svom profilu.

On je u vidu izazova na svom profilu krenuo u akciju uklanjanja postera, koji su bili postavljeni na mjestima gdje ne bi trebalo da se nalaze, kao što su: stubovi od rasvjete, saobraćajni znaci, putokazi, gdje se postavljanjem postera tom prilikom prekrivaju saobraćajni znaci, ugrožava saobraćaj i orjentacija učesnika u saobraćaju.

U našoj opštini su postojale oglasne table i mjesta gdje je predviđeno lijepljenje važnih oglasa, reklama, plakata, postera, ali te oglasne table danas ne služe nikom, već se izborni materijal, umrlice i posteri lijepe na svim mogućim dostupnim mjestima. Svjedoci smo da je uži centar Petnjice prekriven plakatima, koji se nalaze na stubovima mjesecima, dok ih zub vremena ne uništi.

,,Svjedoci smo svi mi, koji smo boravili na zapadu, da nigdje nijesmo mogli vidjeti da je bilo kakav plakat zalijepljen u gradovima zapadne Evrope na stubove od rasvjete i saobraćajne znake, dok kod nas plakati na tim mjestima po nekoliko godina traju. Evo opet kažem- nemoj da se plašite, bilo koja politička partija, bilo koji plakat da je u pitanju sklonite ga ako mu tu nije mjesto. Imaju posebna mjesta u Bihoru gdje se mogu izložiti takvi plakati“, kazao je Hadrović u svojoj objavi na Fejsbuku.

ERIS BABAČIĆ