NAJBOLJIMA NAGRADA – SEDMODNEVNI BORAVAK U LUKSEMBURGU

I ove godine, deveti put, ZK Bihor iz Luksemburga, u periodu od 2. do 8. jula ugostio je najbolje učenike završnih razreda osnovnih škola iz Bihora, Police i sela Kalače u rožajskoj opštini i to:

1. Dejla Šabotić – OŠ Petnjica

  1. Adnan Mehović – Savin Bor/Petnjica
  2. Elis Muhović – Trpezi/Petnjica
  3. Dina Agović – Vrbica/Petnjica
  4. Berina Kalač – Kalače/Petnjica
  5. Dalida Ličina – Sušica/Bijelo Polje
  6. Sanida Spahić – Lozna/Bijelo Polje
  7. Anja Bagaš – Polica/Berane
  8. Erna Bibuljica – Goduša/Bijelo Polje
  9. Elvan Hodžić – Tucanje/Petnjica
  10. Vidomir Rovčanin – Godijevo/Bijelo Polje                                                                                                                              U pratnji učenika bili su Sead Agović, nastavnik u OŠ u Trpezima i Milena Dašič, nastavnica iz OŠ u Loznoj.

To je, po priznanju učenika i njihovih nastavnika, za njih velika nagrada što su imali priliku posjetiti razne destinacije u Luksemburgu i okolnim državama koje mnogi, najvjerovatnije, ne bi nikada posjetili da nije bilo ovog nagradnog putovanja.

Jedan broj članova UO ZK Bihor, kao i ostali članova udruženja i prijatelji kluba, potrudili su se da se učenici i njihovi nastavnici osjećaju kao svoji na svome.

Koordinatori njihovog boravka u Luksemburgu bili su:
Amila Pačariz, potpredsjednica UO ZK Bihor, Aida Latić, Silvija Latić, Amra Šabotić, Hamdija Rastoder, sekretar ZK Bihor, Ernad Muhović, Zeno Ćeman i Merlin Muhović.

Pored ZK Bihor jedan broj članova i prijatelja kluba je sponzorisao boravak učenika i njihovih nastavnika: Eldin Zeljo Murić, Senad Kalač, vlasnik restorana „Palas“ u gradu Ešu (Esch sur Alzette), a dio troškova prevoza na sebe je preuzela prevozna firma „ Gagi-tours“ vlasnika Elvisa Koraća.
Prevozni preduzeće „Lux royal cars“ bilo je na raspolaganju jedan dan za prevoz gostiju iz Crne Gore pri obilasku turističkih destinacija u Luksemburgu.

Valja pomenuti i Dragana i Snježu iz Remiša vlasnike restorana „QUAI14“ koji su u svom restoranu u ovom turističkom gradiću ugostili učenike, nastavnike i njihove domaćine.

Na oproštajnoj večeri 6. jula koju je u čast dolaska učenika i njihovih nastavnika u svom prestižnom restorana „l'Inconnu“ priredio Safet Sajo Adrović u gradu Šengenu na obali rijeke Mozel, učenicima, njihovim nastavnicima kao i prisutnim članovima ZK Bihor biranim riječima su se obratili predsjednik UO ZK Bihor – Edin Medo Latić, sekretar udruženja – Hamdija Rastoder, Amila Pačariz, potpredsjednica ZK Bihor, a u ime učenika, na gostoprimstvu i domaćinskoj toplini, zahvalio se Elvan Hodžić iz OŠ u Tucanju.  Ovo je bila prilika da se i nastavnici – Milena Dašić i Sead Agović zahvale ZK Bihor i svima koji su ih srdačno dočekali i priuštili nezaboravan provod u Luksemburgu.

Na kraju Sead Sejo Agović, blagajnik ZK Bihor, u ime udruženja, uručio je gostima koverte sa skromnim novčanim iznosima.
Kako susret tako i rastanak bio je sa puno emocija i suza u očima.
–  Čekamo vas u zavičaju! – poručili su na rastanku učenici i njihovi nastavnici.

A. Pačariz