Bajramska čestitka predsjednika opštine Petnjica

Samir Agović

Povodom  velikog Islamskog  praznika, Kurban Bajrama, predsjednik opštine Petnjica, gospodin Samir Agović, uputio je čestitku reisu IZ CG, Rifatu ef Fejziću, glavnom imamu Medžlisa IZ Petnjica, Huseinu ef Ramčiloviću, kao i svim muslimanima u Crnoj Gori i dijaspori.

“Svim građanima islamske vjeroispovijesti u zemlji i dijaspori, u ime Lokalne uprave i svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Kurban Bajrama.

Želimo Vam da Bajramske dane provedete u duhu naše lijepe tradicije i običaja, u sreći, veselju i dijeleći radost sa svojim najdražima – rodbinom, prijateljima i komšijama. Neka nam ovi Bajramski dani budu vrijeme mira, tolerancije, darivanja i zbližavanja.

Neka nas ovaj praznik praštanja i medjusobnog približavanja podsjeti da samo zajedno i složno, uz medjusobno poštovanje i razumijevanje, možemo savladati sve izazove i iskušenja sa kojima se suočavamo u današnjem vremenu.

Budimo zajedno na postizanju ideala boljeg življenja, nađimo u sebi ono najbolje i podijelimo to sa komšijama i prijateljima svih vjera i opredjeljenja. Izgrađujmo svakodnevno bolje međusobne odnose da bi imali bolju budućnost našeg društva.