POD OKRILJEM NOĆI, KAKO TO KUKAVICE RADE, NEKO JE SKINUO BILBORD SAVJETA MUSLIMANSKOG NARODA CG

Izvršni odbor Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore oštro je osudio cijepanje i skidanje plakata te organizacije sa bilborda kompanije Talas Bihora u Petnjici. Saopštenje prenosimo integralno.

“Pod okriljem noći , kako to obično kukavice i rade, neko je, u Petnjici iscijepao tek postavljeni bilbord Savjeta Muslimanskog naroda Crne Gore povodom nacionalnog Dana Muslimana naše zemlje.

Ovim činom, pojedinac ili grupa počinilaca pokušala je da iscijepa istoriju Crne Gore u koju su Muslimani duboko utkani , jer i datum kojim se obilježava nacionalni Dan Muslimana vezan je za Crnu Goru i muslimanski narod. Ali, u tome neđe uspjeti , jer svakim danom sve više jačamo. Mi se ne stidimo svoje istorije, svog porijekla, svog jezika i svoje Crne Gore.  Mi tuđe nećemo, ali ovo svoje što nas veže za Crnu Goru nećemo dati.

Dagadjaj koji se desio samo je potvrda da su nacionalni Muslimani u Crnoj Gori žestoko ugrožena kategorija stanovništva naše zemlje. Ko će da nas brani ? Vlast u kojoj nema niti jednog predstavnika našeg naroda, Skupština u kojoj , barem koliko mi znamo takodje nema niti jednog autohtonog predstavnika Muslimanskog naroda. Potrudićemo se svim demokratskim sredstvima da se zaštitimo sami,a bilbord koji je iscijepan obnovićemo opet i podsjetiti na 20. jun kada je Crna Gora dobila prvog domicilnog reisa u Kraljevini Crnoj Gori.

Od nadležnih organa očekujemo da što hitnije otkrije i adekvatno kazni počinioce”, stoji u saopštenju Izvršnog odbora SMNCG.