Dijaspora iz Luksemburga donirala 4.610 eura za vjerske objekte u Petnjici

Dijaspora iz Luksemburga je donirala novac za vjerske objekte u Petnjici u iznosu od 4.610 eura. Novac je poslat Medžlisu IZ u Petnjici, dok su obavezu oko podjele sredstava preuzeli predsejdnik Medžlisa Rifat Agović, Denis Ramdedović, Enis ef. Klimenta i Mirsad ef. Hadrović.

Koordinator akcije prof. Mirsad Hadrović, kazao je da je akcija uspješno realizovana nakon mjeseca Ramazana i istakao da je spomenuta akcija bila inicijalna kapisla da se drugi ljudi uključe i rade slične stvari.

„Trudili smo se da na objektivan i korektan način raspodijelimo sredstva i tamo gdje je bilo najpotrebnije dali smo najviše. Pored džamija u Petnjici, donaciju smo uručili i crkvi u Azanama.

Važno je spomenuti inicijativni odbor iz Luksemburga, kojeg čine: Ernad Rastoder, Ešef Latić, Mersudin Hadrović, Sefadin Ramdedović i Selvin Ramdedović. Svaki cenat donacije, pokriven je priznanicama, koje su ovjerene.

Na kraju, želim da se zahvalim donatorima i da podvučem da ćemo mi nastaviti da u istom pravcu djelujemo i investiramo u Bihor, ime gdje da se investira, ima i ko da donira, a i ima ko da to sprovede na teren“, zaključio je prof. Mirsad Hadrović.