ČELNICI OPŠTINE PETNJICA SA AMBASADORKOM TURSKE

Na inicijativu predsjednika Opštine Samira Agovića,  u ambasadi Turske u Crnoj Gori, upriličen je sastanak sa ambasadorkom Turske Songul Ozan.
Pored predsjednika Agovića, sastanku je prisustvovao i direktor Komunalnog preduzeća Mithad Cikotić. U otvorenom i srdačnom razgovoru dominirale su brojne teme iz društveno-političkog  života. Predsjednik opštine je iskoristio priliku da se zahvali turskoj Ambasadi i Tiki, na podršci i razumijevanju koje je ukazano našoj Opštini, posebno u početnoj fazi rada lokalne uprave, ali i oblasti poljoprivrede.

Delegacija Opštine Petnjica je informisala uvaženu ambasadorku  o aktivnostima koje su se odvijale u prethodnom periodu, a koje se tiču razvoja opštine u svim segmentima.

Obostrano je zaključeno da je urađeno dosta toga, ali da ima još toga da se radi, i da se stvaraju bolji uslovi za život i rad naših građana. Predsjednik Opštine i direktor Komunalnog preduzeća su ambasadorku obvijestili o problemima zaštite životne sredine, zaštite od požara i drugih nepogoda,  zbog  nedostatka adekvatne opreme i specijalizovanih vozila.

S tim u vezi, Opština, ali i Komunalno preduzeće i Služba zaštite će se obratiti ambasadi, sa namjerom da se u ovim oblastima ostvari konkretna saradnja u vidu donacija ili nekog drugog vida saradnje.

Takođe, bilo je razgovora o potencijalima naše Opštine kao i mogućim načinima iskorišćavanja istih, kroz mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta, u oblastima poljoprivrede, turizma kao i proizvodnje električne energije.

Ambasadorka je obećala da će snagom svog autoriteta, biti posvećena  razvojnim projektima  u opštini Petnjica.

ENKO KORAĆ