BRAČNI PAR IZ LUKSEMBURGA DONIRAO KOMPJUTERE ZA OPŠTINU PETNJICA I INVALIDSKA KOLICA ZA HITNU POMOĆ

Bračni par iz Luksemburga Serž i Valeri preko udruženja Luksemburg-Crna Gora donirao je opštini Petnjica kompjutere i invalidska kolica za Hitnu pomoć u Petnjici.

Predsjednik Opštine Samir Agović  kazao je da u nizu primjera da naša dijaspora ne zaboravlja svoj zavičaj govore djela.

„Želim da se zahvalim Ismetu Muhoviću i Halilu Agoviću i njihovom udruženju na realizovanoj donaciji od šest kompjutera i invalidska kolica, koja će biti na raspolaganju Hitnoj pomoći u Petnjici. Oni su ljudi koji su se dokazali kao prijatelji svog zavičaja.

Uspjelu su da svoj prijatelje, koji su državljani Luksemburga uključe i da zajedno pomognu našoj Opštini. Posebno mi je drago što je bračni par iz Luksemburga sa nama i želim da kažem da ovo nije prva donacija iz Luksmburga, a takođe ističem da je na čelu Upravnog odbora Udruženja Luksemburg-Montenegro državljanka Luksemburga Kifa Kristijan i želim da se zahvalim“, kazao je predsjednik Agović.

Predsjednik udruženja Luksemburg-Montenegro Ismet Muhović kazao je da je uvijek srećan u svom zavičaju.

“Zahvalan sam bračnom paru Seržu i Valeri što su preko našeg uduženja donirali sredstva za Opštinu Petnjica. Neće ovo biti posljednja akcija”, rekao je Muhović.

Bračni par Serž i Valeri su ispred njihove organizacije kazali da nekoliko godina rade na prikupljanju sredstava i pomažu u mnogim zemljama svijeta. Ovog puta odabrali su Crnu Goru u saradnji sa udruženjem Luksemburg-Crna Gora. Istakli su gostoprimstvo i kazali da će u narednom periodu nastaviti da saradnju sa Crnom Gorom.

ENKO KORAĆ