Nataša Žurić predstavila svoj književni opus petnjičkoj publici

U sali Opštine održano je književno veče Nataše Žurić. Bila je to prilika da se Nataša sa svojim književnim stvaralaštvom predstavi petnjičkoj publici koja je uživala u ljepoti pisane riječi.

Moderator večeri, mr Dijana Tiganj kazala je da je Natašin književni opus značajno doprinio književnosti, te da je savremeno žensko stvaralaštvo oplemenila inovativnim načinom pripovijedanja i senzibilnim pjesničkim nadahnućem.

Autorsko veče koncipirano je tako da su u razgovoru sa autorkom otkrivene literarne vrijednosti njenih djela i osobenosti stvaralačkog postupka.

Stihove iz književnog opusa čitale su maturantkinje Hana Muratović i Almina Ličina.


Nataša (Rakočević) Žurić, rođena je u Mojkovcu 1967.godine. Član je književnog kluba „Grlica” i književnog kluba „Stihom govorim”. Piše poeziju i prozu od školskih dana. Njena poezija, priče, eseji, našli su mjesto u zbornicima, časopisima, na portalima: Grlica, Odzivi, Novine sjevera, Montenegrina, Avlija, Ženski glas, Mojkovačke novine, Danas, Espona, Komuna, AKADEMIJA.ART.HR, ARS, IDENTITET, kao i u mnogim međunarodnim zbirkama poezije i književnim časopisima.

Jedan je od autora “Poetika u djelu Blaža Šćepanovića”, kao i učesnik okruglog stola o životu i djelu Blaža Šćepanovića. Zastupljena je kao romanopisac, u monografiji “Mivrenim Tragom” prof. Sofije Kalezić i antologiji “Crnogorske poetese”, koju je sabrao Bogić Rakočević književnik i publicista. Učesnica je mnogih književnih skupova, kako u zemlji, tako i u regionu.

Njena poezija je prevedena na više svjetskih jezika, a do sada je objavila zbirke poezije: “Haljina od leda”, “Led i oganj”, “Ognjena zamka”, “Koštac pod sidrom”, roman “Vječnost u plamenu” i sna i ,,Isječak kruga” i zbirku kratkih priča “Pupčanik”.