PROMOCIJA ORGANSKE HRANE: UČENIČKA KOMPANIJA IZ PETNJICE NA TAKMIČENJU SPREMANJA “ZDRAVOG DORUČKA”

Nacionalno takmičenje Učeničkih kompanija Crne Gore održano je 8. i 9. maja na Cetinju i na UDG-u u Podgorici.

Učenička kompanija “Organic life” Iz Petnjice  učestvovala je sa uslužnim programom spravljanja ZDRAVOG DORUČKA uz online naručivanje, dostavu i promociju organske hrane.

Učenici Srednje mješovite  škole iz Petnjice  Almina Ličina, Selmo Tiganj i Adelisa Kočan su na dvodnevnom takmičenju prezentovali rad svoje kompanije kroz nekoliko aktivnosti.

1.Posjeta štandu  kompanije od strane eminentnih predstavnika crnogorske privrede, gradonačelnika Cetinja, predstavnika Privredne komore Crne Gore, gdje su ujedno obavljeni komisijski razgovori….

2.Aktivna prezentacija  kompanije na UDG-u ispred 120 učesnika u ovom projektu (nastavnici srednjih škola ,učenici, predstavnici UDG, članovi Upravnog odbora Dostignuća mladih, crnogorski privrednici).

3.Intervju koji su učenici obavili sa predstavnicima privredne komore, CKB banke…

Učenici naše škole su znanjem, kreativnoscu, komunikativnoscu, tolerancijom, uvazavanjem i kulturom pokazali još jednom da su u rangu najboljih srednjoskolaca u Crnoj Gori.

Timom Učenicke kompanije koordinirala je profesorica Daliborka Božović.

“Bilo mi je zadovoljstvo biti dio nacionalnog takmičenja Učeničkih kompanija. Naša Učenička kompanija formirana je za veoma kratak vremenski period, nijesmo imali sve potrebne uslove ali naša upornost I želja da budemo na takmičenju je bila sasvim dovoljna. Ovom prilikom željela bih da se zahvalim svima koji su doprinijeli Učeničkoj kompaniji a pogotovo mojim dragim učenicima koji su opravdali moje povjerenje.

Takođe koristim priliku da se javno zahvalim opštini Petnjica koja je finansijski pomogla realizaciju projekta, takođe našem vrijednom privredniku Amaru Muratoviću koji nam je ustupio svoj poslovni prostor I koji je donirao svoje proizvode sa kojim smo se ujedno I predstavili na sajmu.  Naravno naša najveća podrška bila je JU Srednja Mješovita škola na čelu sa v.d. direktorem Marufom Batilovićem” , zaključila je mentorka Daliborka Božović.

ALMINA LIČINA