U organizaciji Muftijastva sandžačkog u Petnjici je upriličen iftar

U prostorijama Bošnjačkog kulturnog centra Sandžak u Petnjici upriličen je iftar za postače iz Petnjice. Na iftaru bio je prisutan muftija sandžački hfz. Aburrahman ef. Kujević, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, potpredsjednik Selvudin Šabotić, potrpedsjednik Stranke pravde i pomirenja Adnan Muhović te drugi gosti.

U ime domaćina, Almir Muratović se obratio skupu i zahvalio prisutnima  koji su prisustvovali iftaru.

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević je istakao zahvalnost što je pristutan na iftaru  i što je organizator uspio da iftar postane tradicionalnog tipa.

On je podsjetio i u svom obraćanju govorio u Kur'anskom prinscipu opominjanja. „Čovjek je centralno stvorenje u svemiru. Gospodar je stvorio sve što vidimo i ne vidimo, što postoji i opstoji u skladu i Gospodar je  sve što jestvorio potčinio čovjeku.
Ulogu koju čovjek ima je riječ, on je nosilac istine, on je nosilac emaneta a emanet znači odgovornost. Ljudi će biti pitani za ono što rade. Čovjek je stvoren sa ciljem i svrhom. Gospodar je propisao dobra djela kako bi se mi ojačali i još snažije nosili, govorili i zagovarali istinu. Naši iftari su primjer zajedništva i jačanja istine na kojima crpimo energiju kako bi smo u potpunosti kompletirali svoju ličnost“, zaključio je muftija sandžački.

ENKO KORAĆ