MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE IZ PETNJICE ORGANIZOVAO IFTAR ZA ŽENE POSTAČE

Sinoć je u Petnjici upriličeno iftarsko druženje za žene postače čiji pokrovitelj je Medžlis Islamske zajednice iz Petnjice.
Iftar je upriličen u prostorijama Islamske zajednice u haremu džamije a prisustvovalo je preko 80 žena iz Petnjice. Takođe, prisustvovale su i gošće iz džemata Potkrajci, pa je tom prilikom predavanje na temu “Zekat” održala Mirsada Burdžović, profesorica u medresi.
Organizatorka ovog druženja, Elmaza Muratović, za naš portal je kazala da su ovakva ramazanska druženja veoma prijatna a naročito u sredina u kojima žene nemaju priliku da se često okupe i druže.
“Pored glavnog jela i pića koje nam je obezbijedio Medžlis Islamske zajednice iz Petnjice, naše vrijedne žene su nas počastile i tradicionalnom domaćom hranom i poslasticama a ovo predivno iftarsko druženje je zaokruženo i veoma korisnim predavanjima koja nam je upriličila profesorica Mirsada Burdžović. Iftar je prilika da se ljudi okupljaju i da osjete čar zajedničkih ramazanskih ibadeta”, istakla je Muratović.
SELMA ADROVIĆ