Završeno Opštinsko takmičenje recitatora, najbolji će učestvovati na državnoj smotri

Rezultati VIII Opštinskog takmičenja recitatora koje je održano u Centru za kulturu Petnjica su sledeći:

– Prva kategorija (od I do V razreda):

1. Ajša Latić

2. Minea Adrović

3. Irma Hodžić

– Druga kategorija (od VI do IX razreda)

1. Alma Adrović

2. Azemina Skenderović

3. Ihlan Osmanović

– Treća kategorija (SMŠ Petnjica)

1. Almina Ličina

2. Hana Muratović

3. Minela Hodžić

Pobjednici takmičenja učestvovaće na državnoj smotri recitactora, koja će se održati u Beranama u prvoj polovini juna.

Žiri na VIII Opštinskom takmičenju recitatora bio je u sastavu: prof. Ernesa Demić, prof. Agim Ljajić i prof. Edin Kalač.

U ime žirija, obratila se prof. Ernesa Demić i proglasila najbolje učesnike Opštinskog takmičenja recitatora. Priznanja za učešće drugoj grupi uručio je prof. Reho Ramčilović, dok je recitatorima u trećoj kategoriji priznanja uručio direktor SMŠ Maruf Batilović.

Direktor JU Centar za kulturu Sinan Tiganj, zahvalio se učenicima, mentorima, roditeljima na uspješno pripremljenim recitacijama. Tiganj je istakao da se nastavlja tradicija uspješnosti realizacije projekta Opštinskog takmičenja uz zahvalnost lokalnoj upravi.

Potpredsjednik Opštine Selvudin Šabotić, obratio se u ime lokalne uprave i pozdravio učesnike, roditelje i žiri.

„Nismo dozvolili da kao lokalna uprava ne podržimo projekat u ovoj godini a to smo radili i prethodnih godina i nastavićemo da brinemo za uspjehe naše djece“, istakao je Šabotić.

Učesnici na VIII Opštinskom takmičenju bili su učenici OŠ „Mahmut Adrović“, OŠ „Tucanje“, OŠ „Savin Bor“, OŠ „Trpezi“ i OŠ „25 Maj“ iz Vrbice, koji su se petnjičkoj publici i žiriju predstavili u dvije kategorije. U trećoj kategoriji, svoje recitacije govorili su učenici Srednje mješovite škole u Petnjici.

Učešće je uzelo 24 recitatora, i to:

– u prvoj grupi: Emina Ramčilović, Ajša Latić, Meldina Skenderović, Minea Adrović, Meldina Đukić, Irma Hodžić, Elda Ćeman, Dejla Adrović i Darijan Novalić

– u drugoj grupi: Lina Muratović, Alma Adrović, Azemina Skenderović, Eldan Hodžić, Tea Mehović, Ilhan Osmanović, Merisa Kuč i Zejd Klimenta

– u trećoj grupi: Hana Muratović, Almina Ličina, Adelisa Ajdarpašić, Dalila Agović, Amra Tiganj, Minela Hodžić i Džibo Huremović.