SARADNICA RADIJA PETNJICA I UČENICA SMŠ ALMINA LIČINA NAJBOLJA NA LITERARNOM KONKURSU

Učenica IV razreda Srednje Mješovite škole obrazovnog profila ekonomski tehničar i članica literarne sekcije Almina Ličina osvojila je I mjesto na literarnom konkursu u okviru manifestacije ,, AFIRMIŠIMO MLADE CRNOGORSKE KNJIŽEVNE STVARAOCE DO 18 GODINA” iz opštine  Petnjica u organizaciji Internacionalne Kulturne Asocijacije IKA.

Na petoj književnoj večeri u okviru ove  manifestacije koja je obuhvatala mlade stvaraoce do 18 godina sa teritorije Petnjice, Andrijevice i Berana u Centru za kulturu Berane ona se predstavila  pjesmom “Moje je ono što gazim i gledam” i osvojila pehar za prvo mjesto i mogućnost učešća na finalnoj manifestaciji kada će se birati najbolji mladi autor u Crnoj Gori, a pored nje učestvovala je i učenica I razreda gimnazije  Dalila Agović sa tekstom “Jednom čovjeku” pod mentorstvom profesorice Dijane Tiganj koje su dobile zahvalnicu za učesće i doprinos manifestciji.

Takođe na ovom literarnom konkursu učešce su imale i učenice  JUOŠ ,, Mahmut Adrović“. Zana Adrović učenica IX razreda predstavila se sa svojom pjesmom      ,,Moja zvijezda“ . Učenica V razreda Ema Kršić predstavila se sa pjesmom ,, Mjesec“.

A.L.