NOVI POKUŠAJ OBEZBJEĐIVANJA KVORUMA: SJEDNICA SO PETNJICA U UTORAK

Odložena sjednica Skupštine Opštine Petnjica, održaće se u utorak sa početkom u 13 časova, saopšteno je iz službe SO Petnjica.
Četvrta redovna sjednica lokalnog parlamenta odložena jer nije bilo kvoruma.
Nijesu bili prisutna dva odbornika Demokratske partije socijalista, kao ni kompletna opozicija.

„DPS nije uspio da obezbijedi potrebni kvorum odbornika za donošenje odluka.
Predstavnici opozicionih stranaka BS, SPP, Demokrate, SNP, SD, SDP-a, su u prethodnom periodu ukazivali i upozoravali na neodgovoran odnos aktuelne opštinske vlasti koju čini samostalno DPS, posebno po pitanju razvoja i održivosti opštine. Nepostojanje održivih planova, strategije razvoja, strategije zaustavljnanja iseljavanja mladih, nefunkcionisanja opštine Petnjica u smislu da daju adekvatne odgovore, na postojeće izazove koji su bitni za život svih građana Petnjice.

Odlučili smo da zajedno djelujemo na opozicioni i demokrtaski način i da upoznamo javnost da zajedno radimo na rješavanju problema svih građana našeg Bihora.
Izražavamo punu spremnost, da prevaziđemo eventualne političke i programske razlike i da preuzmemo odgovornost u rješavanju političke krize u Petnjici i pozivamo i ostale kolege odbornike da se aktivno uključe u rješavanju istih“, stoji u saopštenju opozicionih stranaka u lokalnom petnjičkom parlamentu.

Inače na dnevnom redu su vrlo važne teme, prije svega rasprava o Budžetu opštine za 2022.