KIC CG LUKSEMBURG: “AMBASADOR LEKOVIĆ MINIRA INICIJATIVE CENTRA”

U organizaciju Ambasade Crne Gore u Briselu, direktorica NTO, Ana Marković Tripković boravi u radnoj posjeti Luksemburgu, u sklopu koje će imati sastanke u Ministarstvu ekonomije i kompaniji ,,Luxair”.

Povodom toga reagovao je KIC CG iz Lukasemburga čije saopštenje prenosimo integralno.

“Kulturno- informativni centar Luksemburg izražava zadovoljstvo što je svojim uspješnim aktivnostima omogućio uspostavljanje ekonomske saradnje između Crne Gore i Luksemburga i pored stalnih opstrukcija koje trpi od ambasadora Crne Gore u Briselu za zemlje Beneluksa, Ivana Lekovića.

“Ambasador Leković do sada ništa nije uspješno radio po pitanju ekonomske diplomatije, ali ogroman napor ulaže da umanji zasluge Kulturno- informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu i diskredituje predsjednicu Centra.

Ambasador Leković podriva ugled direktorice KIC-a Crne Gore u Luksemburgu, jer je njen uspjeh u avio povezivanju  Crne Gore i Luksemburga,  najveći dokaz njegovog neuspjeha i nesposobnosti kao diplomate bez inicijative i rezultata.

Kulturno- informativni centar Crne Gore u Luksemburgu je uspješno od inicijative do pune realizacije povezao Crnu Goru i Luksemburg avio linijom, bez ijednog centa podrške iz Crne Gore, dok je ambasador  uzaludno trošio novac građana Crne Gore kao poreskih obveznika za samoreklamerstvo.

Javnosti radi podsjećamo da je ambasador Lekovic u diplomatiji najmanje tri mandata i to na važnim međunarodnim adresama. Ozbiljno pitanje koje traži ozbiljan odgovor ministarstva vanjskih poslova jeste, šta je imenovani učinio za Crnu Goru i njenu dijasporu, osim što je čekao da otme ideje i uspjehe KIC-a Crne Gore u Luksemburgu i predstavi ih svojim, kiteći se tuđim perjem.

Kulturno- informativni centar Crne Gore Luksemburg  je pozvao direktoricu NTO Anu Marković Tripkovic na Internacionalni sajam turizama u Luksemburgu koji je održan u martu ove godine, a direktorica je odgovorila da nemaju vremena i novca da isti posjete, zbog čega vjerujemo  da je ambasador Leković minirao ovu inicijativu Centra, te ne čudi da je direktorica NTO Crne Gore odbila saradnju sa Kulturno-informativnim  centrom Crne Gore u Luksemburgu.

S pravom se moramo zapitati, da li oni koji vode politike u oblasti turizma, kao osnovne privredne grane , imaju znanja I sposobnosti da se nalaze na tako važnim pozicijama, a da nijesu u stanju da prepoznaju značaj avio povezivanja Crne Gore sa visokorazvijenim destinacijama Evrope. Ili je možda u pitanju neka skrivena namjera, ili zavist , jer KIC Crne Gore u Luksemburgu od svojih skromnih sredstava i velikim entuzijazmom je odradio posao , koji bi trebali da su odradili upravo ambasada i NTO sa svim resursima koje imaju, a za koje ih I plaćaju građani Crne Gore. Javnost Crne Gore trebala bi da zna na što i na koji način pojedinci troše   novac građana?! Da li pojedinci na važnim pozicijama su plaćeni novcem građana Crne Gore da rade u interesu države ili  novac i pozicije koriste za samoreklamerstvo i interese ko zna koga?!Moramo se zapitati gdje su bili svi ti silni  dobro plaćeni državni činovnici poput ambasadora , direktora NTO i sličnih institucija  , kada je trebalo inicirati i realizovati avio liniju Crna Gora-Luksemburg? Vjerujem da će javnost uskoro saznati odgovore tih činovnika. Ono što je sigurno , zahvaljujući KIC-u Crne Gore u Luksemburgu uspostavljena je avio-linija prošle godine, ista će se realizovati i ove. Na ovaj način KIC Crne Gore u Luksemburgu pokazuje svoj patriotizam, a da pri tom novac ne uzima od građana Crne Gore”, stoji u saopštenju KIC CG iz Luksemburga.