PROLJEĆNO SPREMANJE NJIVA U BIHORU I PRVI POŽARI

Zbog proljećnog spremanja i nesavjesnih građana šume trpe. Juče tokom dana i danas brojni požari na teritoriji Opštine Petnjica.

S obzirom na to da je narod iskoristio lijepo vrijeme i tople dane za uređenje svojih parcela i pripremanje, često se desi da korov i zastareli travu zapali, a u velikom broju se sa parcela požar proširi na šume i rizikuje da ugrozi brojna domaćinstva. Svjedoci smo da zbog toga u proteklih nekoliko dana Služba zaštite i spašavanja ima pune ruke posla.

Danas je u toku dana izbio požar koji je rizikovao da ugrozi brojne kuće u Lagatore, ali brzom intervencijom mjestanina A.L, koji se odmah uputio na lice mjesta i uspio da lokalizuje i ugasi požar i pored brze intervencije Službe zaštite i spašavanja kuća i šuma je spašena.

Zbog toga apelujemo na mještane da posebno vode računa i ne pale suvu travu koja se nalazi pored šuma ili kuća, jer zbog vjetra požar dobije na snazi i vrlo lako se proširi i tako izbjegnu devastaciju šume i eventualno rizike koji mogu nastati od požara.

ERIS BABAČIĆ