TRADICIONALNI TURNIR „ADžO ZINGA“ U LUKSEMBURGU

U fer i prijateljskoj atmosferi, s puno takmičarskog elana, nastavljen tradicionalni turnir ZK „Bihor“ Luksemburg – Adžo zinga

U ptostorijama ZK Bihor, gdje se tradicionalno po deseti put održava ovaj festival okupilo se dvadeset i jedna ekipa ili četrdeset i dvatakmičara.

U fer i sportskom duhu nadmetali su se za jedno od prva tri mjesta.

Turnir je otvorio Predsjednik Upravnog odbora ZK „Bihor“ Edin Medo Latić i pozvao na fer takmičenje izražavajući radost što se poslije mnogih peripetija vezanih za druženje u prostorijama kluba, a uzrokovano pandemijom virusa korona, ponovo okupljamo, družimo i tako osmišljavamo zabavni život u Luksemburgu.

Propozicije takmičenja, i ovaj put, pojasnio je Remzija Ajdarpašić, kome je i povjerana organizacija turnira.

Takmičenje je otpočelo tačno kako je i planirano – u 10.00h, a završilo se finalnim nadmetanjem dvije najbolje ekipe oko 18.00h.

Na kraju, prvo mjesto osvojila je ekipa: Alija Skenderović i Hamid Rastoder Savinoborski. Njima su pored pehara, pripali i ručni satovi kao nagrada za osvojeno prvo mjesto.

I. mjesto, sjede, slijeva: Alija Skenderović i Hamid Rastoder Savinoborski II. mjesto: Fadil Šabotić i Šabo Kršić III. mjesto: Alija Rastoder i Amer Gorčević

 

Drugo mjesto osvojili su Fadil Šabotić i Šabo Kršić, a treće Amer Gorčević i Alija Rastoder.

 

 

 

 

 

 

 

Finale, slijeva: Šabo Kršić, Hamid Rastoder Savinoborski, Fadil Šabotić i Alija Skenderović

 

 

 

 

 

 

Turnir je protekao u fer takmičenju i duhu gesla naglašenog na samom početku: Neka pobijede najbolji!
I pobijedili su najbolji!

Mustafa Muhović, krajnje desno, uručuje vrijedne ručne satove pobjednicima turnira

 

 

 

 

 

 

 

 

Predsjednik UO ZK Bihor – Edin Medo Latić uručuje pehare pobjednicima

Do sljedećeg turnira fotografije takmičara pobjednika biće istaknute u prostorijama udruženja koje svakodnevno posjete na desetine članova udruženja koje broji oko dvjesto članova , njihovih prijatelja i simpatizera ovog jednog od najorganizovanijih udruženja crnogorsjke dijaspore u cijelom svijetu.
– Hljeba i igara – rekao je, još početkom II. stoljeća, rimski pjesnik Juvenal.

F.S.