OD SRIJEDE NA RADIJU PETNJICA “PUTEVI I RASKRŠĆA”

U srijedu, 2.marta, počinje serijal emisija „Putevi i raskršća“. Premijeru prve emisije možete slušati na talasima našeg radija na 90,7 MHz ili putem interneta, na našem portalu ili preko nekih od online platformi i aplikacija, u 16h i 21 h,  a reprizno emitovanje će biti u nedjelju, 06.03., u podne i u 20h. Emisija će u video formatu biti dostupna i na našem Youtube kanalu.

Sagovornici Samira Ratodera, Almine Ličine i Enka Koraća u prvoj emisiji su:

Amir Muratović iz SPP-a i odbornik u lokalnom parlamentu, srednjoškolci Dalila Agović, Hana Muratović, Selmo Tiganj i Amra Tiganj, kao i Fehim Prentić, devetesetogodišnjak sa Savin Bora i jedan od najstarijih Bihoraca.

U predstojećih 13 emisija bavićemo se problemom iseljavanja mladih sa prostora Bihora i sjevera Crne Gore. Kroz razgovore sa relevantnim sagovornicima, pokušaćemo da identifikujemo razloge za iseljavanje i mogućnosti za ostanak, kao i da dođemo do preporuka za unapređenje socio-ekonomskog položaja stanovništva ovog regiona.

Takođe, bavićemo se lokalnom kulturom i tradicijom kroz povezivanje predanja i legendi sa istorijskim činjenicama. Emisija takođe ima za cilj da otrgne od zaborava stare običaje i nekadašnju kulturu življenja, kao i jezičke osobenosti bihorskog kraja.

Multimedijalni projekat „Putevi i raskršća“ realizujemo u saradnji sa Fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Najvažnije poruke koje su poslali naši sagovornici, možete čitati na našem portalu, kao i na društvenim mrežama- Facebook stranici Radio Petnjica i Instagram stranici @petnjicaradio.

REDAKCIJA RADIJA PETNJICA